50 Cent: milionari per omissió

El raper, que va posar a la venda el disc 'Animal Ambition' també en bitcoins, ha vist per sorpresa que ara acumula més de 8 milions de dòlars

50 Cent s'ha emportat més de 8 milions de dòlars sense saber-ho 50 Cent s'ha emportat més de 8 milions de dòlars sense saber-ho

En les darreres setmanes s'ha parlat molt sobre l'evolució del bitcoin, la criptomoneda que ha passat d'un preu de compra de 0,07 dòlars el 2010 a fregar els 20.000 dòlars el desembre del 2017. Ara moltes veus han alertat que la moneda està en un moment incert, possiblement en el moment més alt d'una bombolla i que, possiblement, és un mal negoci invertir-hi. De fet, a finals d'aquest mes de gener del 2018 cotitza "només" a 11.000 dòlars, pràcticament la meitat que fa un mes.

Ara bé, si fa uns anys vau comprar un bitcoin simplement per tenir-lo, és possible que uns anys després, si recordeu la contrasenya del vostre criptomoneder, us hàgiu endut una sorpresa. Això és exactament el que li ha passat al famós raper 50 Cent que, quan l'any 2014 va publicar el seu disc Animal Ambition, va voler-se fer el modern i acceptar pagaments en bitcoin.

Els beneficis que va generar la venda del seu àlbum en criptomoneda en aquell moment representaven una minúcia –400.000 dòlars–, tant, que van quedar oblidats en el moneder virtual de l'artista. Ara, 4 anys després, la seva sorpresa ha estat a veure que aquells diners s'han convertit en 8,5 milions de dòlars. Tot i tractar-se d'una casualitat, al raper li ha faltat temps per treure pit i publicar la història als seus perfils de xarxes socials. Alguns experts en criptomoneda no han trigat a entrar en la broma recomanant al raper que inverteixi en DeepOnion, que durant força temps va cotitzar, precisament, a 50 cèntims de dòlar.

La història de 50 Cent ha tingut un final feliç, però en contrapunt, la xarxa és plena d'usuaris que expliquen la seva experiència, lamentant-se d'haver-se adonat al cap d'uns anys que la seva minúscula inversió inicial s'havia multiplicat i ells no recordaven les seves claus d'accés als seus criptomoneders. En aquests casos, els seus diners quedaran bloquejats per sempre, a causa del funcionament de la pròpia criptomoneda.

Més informació
Bitcoin, tonto l'últim
Hisenda posa el focus al bitcoin i investigarà l'us de criptomonedes
Bitcoin, moneda electrònica o producte especulador?
Avui et destaquem
El més llegit