Les eines digitals ja formen part dels recursos educatius | Acistock
Les eines digitals ja formen part dels recursos educatius | Acistock

Les 6 millors apps per tornar a l'escola

Les aplicacions mòbils ja són capaces de substituir els quaderns d'estiu, les agendes escolars i oferir recursos per encarar el nou curs ben preparats

Acaba l’estiu i els adults tornen a la feina, però els nens també tenen la seva part amb l’inici del nou escolar. Potser no han perdut el ritme i han continuat fent els deures durant els mesos de juliol i agost. Tot i això, la tornada també se’ls pot feixuga.

Per ajudar-los a agafar l’hàbit amb més rapidesa i fer que el retorn a l’escola no sigui tan dur, us proposem algunes aplicacions educatives.

Los cuentos de los ninos

Es tracta d’una aplicació amb una selecció de pel·lícules, àlbums il·lustrats i còmics per a nens de 0 a 12 anys. Amb ells, passaran una bona estona tots sols o en família, alhora que posaran en pràctica el domini dels idiomes (recursos disponibles en sis llengües diferents). Una bona proposta per inculcar-los la importància de la lectura.

iCuadernos Rubio

Els clàssics quaderns d’estiu, amb problemes matemàtics o exercicis de cal·ligrafia i llengua, ja es troben online. Amb aquesta aplicació els nens podran crear el seu perfil, personalitzar-los i fer-los a la seva imatge.

background opiniones

Tot està plantejat com un joc i els nens poden anar ascendint nivells i guanyar medalles. Una bona manera de reforçar el rendiment escolar dels nens o preparar-los per al setembre.

Pupitre

Similar a l’anterior, aquesta app desenvolupada per l’editorial Santillana proposa quaderns basats en el model de ‘fitxa’ per a nens de 3 a 11 anys, cadascuna pensada per a un nivell concret.

A més d’exercicis per desenvolupar les habilitats bàsiques dels petits, o de les diverses àrees d’estudi, per als més grans, també té un simulador de textures on dibuixar i potenciar la capacitat artística de la canalla.

Barefoot Atlas del Mundo

Aquesta app és un globus terraqüi per a l’iPad que permet als menuts fer de viatgers per les diverses regions i països del món.

mapa

L’eina també compta amb recursos sonors i audiovisuals, com píndoles de la BBC TV i el geògraf Nick Crane, així com il·lustracions animades i pacs amb puzles o una base de dades de sobre futbol internacional, grans ciutats i obres d’art.

Homework

No sabem si l’agenda continuarà sent un quadern més a la motxilla o passarà aviat a ser substituïda pel telèfon o la tauleta, però el que està clar és que eines com Homework poden accelerar el canvi.

homework

Amb aquest recurs digital es poden tenir controlats els horaris de classes i d’activitats extraescolars, els deures i, fins i tot, els resultats de les proves o exàmens que es fan.

Fun English

El clàssic “l’anglès no és avorrit” torna a tenir protagonisme amb les aplicacions per al mòbil i l’iPad. I Fun English és una d’elles. Proposa activitats per aprendre anglès: conèixer noves paraules, les estructures de les frases, els números, a lletrejar... fins i tot ajuda els alumnes a mantenir una conversa.

Més informació
Clickedu, l'escola digital al núvol
Escola i famílies a un clic
KanGo! Un sistema que vigila que els nens vagin a escola
Avui et destaquem
El més llegit