
L'aprenentatge del català es digitalitza. Després de l'impuls d'eines en línia com parla.cat, creada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, l'institut Ramón Llull i la Direcció de Política Lingüística de la Generalitat, la Plataforma per la Llengua presenta la seva particular aposta en forma d'aplicació per a mòbils: Apparella't, destinada a formar parelles lingüístiques. Amb la seva iniciativa, l'organització recicla el format de Tinder, la popular aplicació per buscar parella, amb l'objectiu de "fer més fàcil, ràpid i entretingut" el procés de trobar una persona amb qui practicar el català.
Segons van informar els seus responsables durant l'acte de presentació, realitzat el 22 d'octubre a la seu del Consell de Mallorca, Apparella't posarà en contacte un voluntari que parli el català amb fluïdesa i un aprenent amb coneixements bàsics tenint en compte criteris de geolocalització i temes d'interès en comú. "L'objectiu és que els usuaris practiquin l'après, d'una manera lúdica i entretinguda, però sobretot sense la pressió d'equivocar-se, perquè saben que estan amb una parella que és conscient i que busca ajudar-lo", ha explicat.
Responsables de Plataforma per la Llengua durant la presentació d'Apparella't
"Treballar pel català com a llengua comuna és també treballar per a la cohesió social", van manifestar. Apparella't estarà disponible per iOS i Android la segona setmana de desembre i compta amb el suport de les Administracions de totes les comunitats catalanoparlants, fet que la Plataforma per la Llengua ha destacat per la seva "notable importància simbòlica". Des de 2009, quan va començar el projecte de voluntariat per la llengua, a Catalunya s'han format més de 125.000 parelles lingüístiques, sent Plataforma per la Llengua l'entitat privada que més n'ha creat.
Malgrat aquest primer acte de presentació, Plataforma per la Llengua no difondrà imatges de la inferfície fins al desembre, quan Apparella't serà presentada a Catalunya i País Valencià.