Viatjar amb cotxe és una de les tries més habituals dels espanyols | Acistock
Viatjar amb cotxe és una de les tries més habituals dels espanyols | Acistock

Les millors apps per viatjar per carretera

La seguretat al volant, trobar llocs on menjar i dormir o guardar els millors records són algunes de les funcionalitats més útils

Estem a l'estiu, i per fi els anhelats dies de vacances arriben per a molts. Uns dies de descans que són l'oportunitat perfecta per escapar-se i fer alguna cosa diferent. La Direcció General de -trànsit (DGT) preveu 45,5 milions de desplaçaments per carretera a l'agost, una suma de viatges que, amb el mes de juliol, creuen que s'arribarà als 89 milions, 4 milions més que l'any passat (4,6%).

Els viatges per carretera és el mètode favorit de desplaçament aquests dies per diversos aspectes: és la forma que aporta més llibertat de moviment, pot resultar més econòmica, permet gaudir del recorregut albirant el paisatge i xerrar còmodament amb els nostres companys de viatge. No obstant això, quins són les millors apps per fer d'aquest road trip un viatge perfecte? Analitzar la despesa en combustible, localitzar les gasolineres més properes, aprofitar per fer turisme durant el recorregut, fer de la geolocalizació una aliada en seguretat o atresorar records del viatge són algunes de les possibilitats que ofereix l'smartphone.

Controlar el consum i localitzar benzineres

Perquè durant el viatge no hi hagi cap problema, és important tenir a punt el cotxe. L'app Fuel Buddy és una eina que ofereix gràfics i estadístiques sobre el seguiment del nostre vehicle, diu quant consumim, els quilòmetres que portem… A més, s'hi pot afegir més d'un cotxe, per la qual cosa és ideal si viatgem en grup.

Perquè no ens quedem sense combustible durant el viatge, amb l'app Gasolineras de España es poden consultar les estacions de servei que són més a prop. Informa dels preus dels combustibles a cada benzinera, la distància a la qual es troben i les situa en el mapa. Les dades els recullen del Ministeri d'Indústria, per la qual cosa són totalment fiables.

Evitar estar pendent del mòbil

Quan un surt de viatge per carretera, sempre està la família pendent. Amb Wave Let´s meet app podem donar visibilitat del nostre recorregut als contactes que vulguem gràcies a la geolocalizació i així evitar que ens estiguin trucant o escrivint per preguntar. Una altra funcionalitat si es viatja en diversos cotxes és coordinar-se a través del seu mapa de geolocalizació per veure en quin punt de la carretera van els altres, així com establir un punt de trobada comú quan es vulgui realitzar una parada.

Gaudir del trajecte i dels records

Una vegada iniciem el camí i perquè no ens perdem ni un sol lloc d'interès turístic, una bona app és Trip.com. Indica què visitar, on menjar, ofereix visites guiades i fins i tot allotjaments.

Si creuem les fronteres espanyoles, és imprescindible tenir les apps de Triposo Inc amb les millors guies de viatge. Cada país té la seva pròpia llista amb què veure i què fer a cada lloc, i estan disponibles també sense connexió.

Per tenir sempre els records del viatge, una bona opció és Journi. Una app amb la qual pots capturar, compartir i reviure de manera senzilla els viatges i compartir-los. A més, amb Recmember me es poden crear alertes perquè les fotos o vídeos arribin a qui vulguem, des d'un dia fins a 100 anys després, podent-los acompanyar del text que desitgem.

Més informació
Menys del 35% dels treballadors desconnecten durant les vacances
Les millors apps per a cada tipus de viatger
Coneixes els teus drets si viatges dins de la Unió Europea?
Avui et destaquem
Comentaris