Bicicletes que t'avisen quan s'averien

Atlantis IT i Eurecat desenvolupen un parc de vehicles intel·ligents que informa de la localització en temps real i del manteniment preventiu

Bicicleta intel·ligent per al parc d'Atlantis IT i Eurecat | Cedida Bicicleta intel·ligent per al parc d'Atlantis IT i Eurecat | Cedida

L’empresa Atlantis IT i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han aplicat les tecnologies d’Internet de les Coses (IoT), aprenentatge automàtic i Big Data per posar en funcionament parcs de bicicletes mòbils intel·ligents, on els usuaris puguin accedir al vehicle més proper i sigui possible fer manteniment preventiu i informar de la localització en temps real.

La convergència d'aquestes tecnologies “permet oferir serveis de molt valor a la mobilitat connectada”, on els parcs de bicicletes geolocalitzades “poden jugar un paper clau per a moltes necessitats i per a moltes casuístiques”, subratlla Ricard Soler, CEO d’Atlantis IT. “L’aprenentatge automàtic permet veure els patrons de manteniment que ocasiona l’ús de les bicicletes i preveure manteniments preventius per garantir la seva màxima productivitat”, apunta.

A més, la tecnologia aporta informació addicional a l'usuari, com l'estat de la bateria d'una bicicleta elèctrica o un intent de robatori.

Tecnologia per millorar la mobilitat

La plataforma d’Atlantis, detalla Soler, “va més enllà del GPS tradicional” i permet posar en marxa serveis basats en la mobilitat per compartir bicicleta “on no cal que hi hagi estacions com a punt fix on puguis agafar o deixar el vehicle”, de manera que es pot escollir la ubicació que vagi millor a cada persona. “Es tracta d’un servei que actualment existeix per a cotxes i motos, però no per a vehicles sense motor, que suposen un repte per a l’alimentació del geolocalitzador”, afegeix el CEO d’Atlantis.

Segons assenyala el director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, el paper del centre tecnològic ha estat ajudar a la pime barcelonina “a fer una millor anàlisi de dades i de mercat, amb la finalitat de facilitar l’expansió del seu negoci”.

A més de la plataforma per a bicicletes, la solució de geolocalització desenvolupada per Atlantis IT i la Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat permet monitorar la posició i l'estat de mercaderies, d'objectes valuosos, animals i de tot tipus d'elements.

Més informació
Turisme i Segway: un matrimoni sobre rodes
El futur de la bicicleta
Sharge, com aprofitar tots els endolls
Avui et destaquem
El més llegit