• Innovació
  • L'ISE deixa 385 milions d'euros a Barcelona

L'ISE deixa 385 milions d'euros a Barcelona

De cara a l'edició del 2024, el saló ocuparà un 30% més de superfície expositiva

Mike Blackman, director general de l'ISE | Europa Press - David Zorrakino
Mike Blackman, director general de l'ISE | Europa Press - David Zorrakino
Redacción VIA Empresa
Barcelona
14 de Desembre de 2023
Act. 30 de Gener de 2024

L’edició de l’any passat de l’Integrated Systems Europe va generar un impacte econòmic de 385 milions d’euros a la ciutat de Barcelona. Segons dades de l’organització, 243 milions corresponen a l’acció directa de l’esdeveniment i els 142 milions restants formen part del negoci indirecte. Entre el 31 de gener i el 3 de febrer, un total de 58.107 professionals de 155 països van transitar per les instal·lacions de Fira de Barcelona. “El nostre objectiu és construir un llegat durador a la ciutat, al costat dels nostres socis locals i sempre amb la voluntat de consolidar l’ecosistema audiovisual”, afirma Mike Blackman, director general de l’ISE. 

 

De cara a l’edició del 2024, que se celebrarà entre els dies 30 de gener i 2 de febrer, la previsió és incrementar un 30% la superfície expositiva. Londres, Barcelona i Madrid són les tres ciutats europees més demandades per celebrar esdeveniments, segons un informe d’American Express GBT Meetings & Events. El 52% dels professionals del sector consultats afirmen que voldrien celebrar la trobada en un hotel i el 46% aposten per traslladar l’esdeveniment a una ciutat diferent d’on hi ha la seu corporativa. Barcelona tancarà l'any amb la celebració d'uns 450 congressos al llarg del 2023, en línia amb les mateixes xifres del 2022, quan es van celebrar 466 congressos i 1.173 convencions i incentius, segons dades de Turisme de Barcelona.

A més, el Barcelona Convention Bureau (BCB), programa especialitzat de Turisme de Barcelona destinat a la promoció i captació de congressos i reunions, està treballant amb més de 150 candidatures a futur, algunes de les quals són esdeveniments que ja s'han celebrat a la capital catalana i d'altres que ho farien per primer cop. En un altre ordre, el 60% dels turistes gastronòmics que han viatjat a Barcelona i la resta de la demarcació repeteixen visita, segons un estudi de la Diputació de Barcelona. L’informe recull que la despesa mitjana és de 194,5 euros per persona i nit, cinc vegades més que la resta de visitants. La despesa global a tot el territori és de 341 euros diaris. Per procedència, gairebé la meitat dels visitants gastronòmics són estatals, mentre que a la capital catalana, el 86% dels visitants són internacionals. El turista acostuma a estar tres dies, allotjat en un hotel i utilitzant el taxi com a vehicle prioritari.