Neix Battech, el nou centre de referència en l'ecosistema de bateries

L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya i Eurecat impulsen una iniciativa que servirà com a incentiu de la transferència de coneixement a la indústria tecnològica.

Els membres de Battech, el nou centre sorgit de la col·laboració entre l'IREC i Eurecat, durant la presentació del projecte | Cedida Els membres de Battech, el nou centre sorgit de la col·laboració entre l'IREC i Eurecat, durant la presentació del projecte | Cedida

L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el centre tecnològic Eurecat han creat Battech, el nou cercle de referència per la R+D+i en el món de les bateries per al sud d'Europa. Segons han informat els impulsors Battech abastarà la recerca, el desenvolupament i la innovació en tota la cadena de valor de la pròxima generació de bateries elèctriques per a diversos mercats, principalment mobilitat elèctrica, renovables i béns d'equip.

Amb la creació de Battech, IREC i Eurecat establiran una unitat conjunta d'R+D+i en tecnologia de bateries amb l'objectiu de millorar la transferència de coneixement en l'àmbit, des d'una perspectiva "enfocada a l'economia circular i la sostenibilitat de les bateries del futur". En aquest sentit, ambdós integrants de l'acord farien una inveersió de cinc milions d'euros en nous equipaments i la creació de 15 llocs de treball d'alta especialització lligats a l'activitat de Battech.

La nova iniciativa es dirigeix a empreses fabricants i consumidores de bateries elèctriques, com empreses d'automoció i mobilitat elèctrica en general, així com companyies del sector energètic i béns d'equip, organismes públics o altres entitats. La transferència de coneixement es farà efectiva en àmbits com l'ecodisseny, els nous materials, l'ensamblatge o la industrialització de bateries elèctriques per a diversos fins.

Segons el Secretari d'Empresa i Competitivitat Albert Castellanos, Battech suposa "una gran oportunitat per constatar l'excel·lència del nostre ecosistema de recerca i innovació". Segons Castellanos, el nou centre serà essencial per a "un àmbit fonamental per al futur de l'economia catalana com és el de l'automoció".

El director de Battech i coordinador del projecte europeu Cobra, Jordi Jacas, defensa Battech com "el cor del battery hub per accelerar la recerca i la innovació" en aquest àmbit a Catalunya. Segons Jacas, la col·laboració de l'IREC i Eurecat "enforteix la capacitat i les possibilitats científiques i tècniques de què disposen a nivell individual". El director d'IREC i director científic de Battech, Joan Ramon Morarte, comparteix la reflexió, tot augurant una transferència de coneixement "pel desenvolupament de la bateria del futur, de més alta densitat energètica, eficient i sostenible".

Més informació
Les bateries a gran escala, el futur de l'energia renovable
El pla de Seat per fabricar bateries
Avui et destaquem
El més llegit