Els reptes de la nova economia de dades

El Big Data Congress reuneix experts del sector tecnològic per analitzar el retorn de la inversió en tractament de dades massives

El Big Data Congress se celebra aquests dies a Barcelona El Big Data Congress se celebra aquests dies a Barcelona

El Big Data i l’anàlisi de dades continua sent l’àmbit de major creixement en els darrers anys dins de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), amb un percentatge d’adopció del 53% a nivell mundial. Tal és el seu auge que el director del Centre d'Excel·lència en Big Data a Barcelona, Marc Torrent, xifra en un milió el nombre professionals en aquest àmbit a tota Europa l'any 2020. És per això que la quarta edició del Big Data Congress, que se celebra aquest dimecres i dijous a Barcelona, aborda els reptes de la nova economia de dades.

Durant dos dies, experts analitzen qüestions com el mesurament del retorn de la inversió en Big Data a les empreses, les aplicacions d’èxit o temes tan controvertits en el tema de les dades com són la privacitat i l’ètica, segons informen en un comunicat. Així, el Big Data Congress posa el focus a les tendències, les tecnologies emergents i les novetats en productes Big Data, alhora que vol demostrar com les empreses que incorporen el Big Data milloren l’eficàcia de les seves decisions, gràcies a la capacitat d’entendre què volen els seus clients i com organitzar els seus processos.

Més info: No és Big Data, és innovació

"La tecnologia i el talent són bàsics per poder executar projectes innovadors, així com la cultura de cada companyia", ha assegurat Torrent. Vivim en un escenari on "en els darrers dos anys s'han generat el 90% de les dades que hi ha registrades al món, produïdes per humans, per màquines connectades a Internet i per registres de processos informàtics", ha assenyalat. 

Més info: L’avanç imparable de l’economia de les dades

El congrés, que va superar els 1.500 inscrits en l’última edició, comptarà amb ponents procedents d’entitats, d’empreses i de centres de recerca de coneixement de referència en la implantació del Big Data.

Barcelona aposta per la tecnologia

Barcelona es vol convertir en un hub tecnològic i, a escala europea, ja és la tercera ciutat en nombre de noves empreses de base tecnològica. Segons el també director de la unitat tecnològica de Big Data i Data Science de l’Eurecat, Marc Torrent, la capital catalana “acull un ecosistema Big Data molt dinàmic, que evidencia que hi ha recorregut perquè aquesta tecnologia tingui encara un major impacte sectorial i en qualsevol tipologia o mida d’empresa”.

Més informació
Sharon Biggar: "El comportament de l'usuari és més important que la seva opinió"
Barcelona, un 'hub' de Big Data
Big Data Congress: la terminologia de les dades massives
Avui et destaquem
El més llegit