El BSC tindrà un segon ordinador quàntic

La instal·lació de l'aparell representa una inversió de 12,5 milions d'euros, a càrrec de la Unió Europea i l'Estat

Interior del Barcelona Supercomputing Center | BSC Interior del Barcelona Supercomputing Center | BSC

El Barcelona Supercomputing Center acollirà un segon ordinador, aparell que s’integrarà a la xarxa europea de computació quàntica. Amb una inversió de 12,5 milions d’euros, a càrrec de la Unió Europea i el ministeri d’Afers Econòmics, la futura instal·lació entrarà en funcionament a finals del 2023. 

“Les tecnologies formen part de la societat del futur i reforça el lideratge de la nostra institució al sector de la supercomputació a Europa”, afirma Mateo Valero, director del BSC. Alemanya, Itàlia, França, Polònia i Txèquia són la resta de països que acolliran un projecte de les mateixes característiques. 

Aquestes infraestructures han de resoldre problemes complexos en àmbits com el canvi climàtic, la salut, la logística i l’ús de l’energia. El Barcelona Supercomputing Center és un consorci gestionat per l’Estat (60%), la Generalitat (30%) i la Universitat Politècnica de Catalunya (10%). Recentment, el centre també va captar cinc milions d'euros de fons europeus per una investigació sobre el canvi climàtic.

Més informació
El BSC obté el primer ordinador quàntic del sud d'Europa
El BSC lidera un projecte contra el càncer de mama
El BSC capta cinc milions de la UE per investigar contra el canvi climàtic
Avui et destaquem
El més llegit