CaixaImpulse finança la sortida al mercat de quatre projectes biomèdics

Cada iniciativa obtindrà una ajuda econòmica de fins a 300.000 euros i un servei d'acompanyament

Dues persones en un centre de recerca de biomedicina, en una imatge d'arxiu | iStock Dues persones en un centre de recerca de biomedicina, en una imatge d'arxiu | iStock

El programa CaixaImpulse Consolidate ha triat quatre projectes biomèdics per finançar-ne la sortida al mercat. Són una prova per contribuir a la medicina personalitzada contra el càncer, una tecnologia per modificar l'ADN de pacients per a teràpies avançades, una alternativa als antibiòtics i una teràpia gènica contra l’atàxia de Friedreich.  

Cada una d'aquestes iniciatives rebrà un màxim de 300.000 euros i un servei d'acompanyament amb experts d'innovació i mentors a la seva disposició. El programa està pensat per a projectes en etapes avançades. De fet, es va crear davant la necessitat de finançament per transferir al mercat el coneixement científic generat en universitats i centres de recerca.

En aquesta edició s'han presentat 35 projectes, no només de Catalunya, sinó també de territoris com el País Valencià, Andalusia, Astúries i Galícia, però també de Portugal. Les iniciatives guanyadores s'han desenvolupat al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, la Universitat Pompeu Fabra, l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i la Fundació Institut de Recerca Germans Trias i Pujol.

Més info: La Caixa destina sis milions d'euros a la lluita contra el càncer

Aquesta és la primera convocatòria de CaixaImpulse Consolidate, però fa cinc anys ja va néixer CaixaImpulse Validate per donar suport a projectes més incipients. El programa Consolidate farà entre dues i tres convocatòries l'any amb entre tres i cinc projectes guanyadors per a cada una. 

Més informació
La Caixa impulsa la sortida al mercat de 20 projectes d'investigació biomèdica
Les biomèdiques catalanes capten 106 milions d’euros el 2018
Avui et destaquem
El més llegit