Cambra de Barcelona apunta cap a l'espai

L'organisme tanca un acord amb l'IEEC per promoure la NewSpace Economy a Catalunya

La presidenta de Cambra de Barcelona, Mònica Roca, i el director de l'IEEC, Ignasi Ribas, durant la signatura del nou conveni | Cedida La presidenta de Cambra de Barcelona, Mònica Roca, i el director de l'IEEC, Ignasi Ribas, durant la signatura del nou conveni | Cedida

La Cambra de Comerç de Barcelona i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per promoure el sector de l'espai al país. La cooperació entre Cambra i IEEC se centrarà en particular en la coneguda com NewSpace Economy, que les organitzacions projecten com a "motor de la generació d'oportunitats i la transferència de coneixement i tecnologia" al país.

La coneguda com a Nova Economia de l'Espai és, segons Cambra, "una nova filosofia que trenca amb el concepte tradicional de l'accés a l'espai en mans d'agències governamentals i grans multinacionals". El sector impulsa projectes com el turisme espacial, especialment de la mà de pimes i startups "que treballen amb independència dels ministeris de defensa" i que permeten una gran agilitat i flexibilitat.

L'acord, signat per la presidenta de la Cambra, Mònica Roca, i el director de l'IEEC, Ignasi Ribas, concreta les accions que portaran a terme ambdues entitats per impulsar el sector NewSpace a Catalunya. L'objectiu és "desenvolupar un sistema competitiu" mitjançant l'intercanvi de coneixement, així com accions de divulgació i sensibilització des de jornades o webinars fins a sessions de difusió de l'Espai.

Així, Cambra i IEEC desenvoluparan estudis econòmics en relació amb el sector, analitzaran la viabilitat de diverses inversions en infraestructures relacionades amb la NewSpace Economy i col·laboraran en projectes europeus per detectar noves oportunitats a l'espai. Igualment, treballaran en la implementació de l'estratègia NewSpace de la Generalitat, activa des de la tardor de 2020.

Més informació
Cambra de Barcelona demana 50.000 MEUR per a transició energètica
Els autònoms estan en risc, segons Cambra de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit