La dessuadora catalana que "neutralitza" la covid-19 en un minut

L'empresa Handshield també començarà a comercialitzar un líquid per posar a la rentadora i tractar la roba

Les dessuadores creades per l'empresa catalana Handshield que %22neutralitza%22 la covid 19 | ACN Les dessuadores creades per l'empresa catalana Handshield que %22neutralitza%22 la covid 19 | ACN

Uns emprenedors catalans han llançat al mercat una dessuadora amb una tecnologia innovadora que "neutralitza" les bactèries i els virus, com la covid-19, en menys d'un minut. Es tracta de la startup Handshield, que el mes de desembre passat ja van patentar un escut de mans per no tocar mobiliari d'ús públic i evitar la propagació del coronavirus.

"Hem evolucionat i estem pensant nous productes perquè la gent vagi més protegida pel carrer, amb l'objectiu de promoure una mobilitat més segura", explica a l'ACN l'impulsor del projecte, Roger González. Assegura que el virus pot perdurar a la roba fins a tres dies, "però aquesta dessuadora l'elimina en menys d'un minut". També estan a punt de llançar al mercat un líquid per rentar la roba que permetria protegir-la del virus fins a la següent rentada.

Una treballadora empaqueta escuts de mans de Handshield | ACN

Una treballadora empaqueta escuts de mans de Handshield | ACN

El mes de desembre passat, juntament amb dos socis més, Marc Torres i Annabel Medina, van crear la marca Handshield per a l'escut de mans. Ara, González ha aprofitat l'experiència per llançar al mercat la dessuadora. En concret, aquesta peça de roba està feta amb un teixit similar al de la mascareta, antivíric i antibacterià. La protecció de la dessuadora es garanteix en un màxim de 100 rentades.

González creu que "no podem sortir al carrer amb les mateixes armes que teníem fins ara perquè ens tornaran a tancar a casa i no acabarem mai". Per això, el seu objectiu és idear productes que garanteixin una "mobilitat més segura". "Tothom porta mascareta quan surt al carrer però ens seguim contagiant; per tant, alguna cosa s'ha de fer", conclou l'emprenedor.

Més informació
Un escut de mans català contra la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit