El DFactory acollirà el projecte Icil Lab

L'edifici té una superfície de 17.000 metres quadrats

Imatge general dels impulsors del projecte | Consorci de la Zona Franca Imatge general dels impulsors del projecte | Consorci de la Zona Franca

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha tancat un acord amb l’Institute for Careers and Innovation in Logistics & Supply Chain i el Barcelona-Catalunya Centre Logístic per desenvolupar el projecte ICIL Lab a l’edifici del DFactory. Un laboratori que vol incrementar la formació dels professionals de la logística, mitjançant l’ús de noves tecnologies com eines de simulació, virtualització i gamificació. 

Els impulsors de l’ICIL Lab també compten amb la col·laboració de SEAT, el Port de Barcelona i la Universitat de Barcelona. “El laboratori té com a objectiu convertir-se en un referent internacional i ser un pol d’atracció de talent”, apunta Xavier Rius, director de l’ICIL. El projecte conviurà amb altres iniciatives vinculades a la robòtica, intel·ligència artificial o blockchain.

Per la seva banda, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci, ha expressat que “l’acord és possible gràcies al coneixement i l’aportació dels diferents camps que posseeix cadascuna de les institucions”. En aquest sentit, Navarro afegeix que la finalitat comuna “ha de ser situar la ciutat i la regió com a centre avantguardista de la logística de la indústria 4.0”.

Més informació
Blanca Sorigué (CZFB): "Al Consorci no vivim dels impostos de ningú"
DFactory incorpora SiOCAST al seu node d’indústria 4.0
DFactory Barcelona suma una nova empresa: Innovae
Avui et destaquem
El més llegit