Una espàtula intel·ligent per no passar-se amb la sal

Cookit, que mesura la salinitat dels aliments automàticament, rep el premi Innovation Radar Forum de la Comissió Europea

Cookit, l'espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments | Cedida Cookit, l'espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments | Cedida

Cookit és el prototip d'espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i permet fer-ne un seguiment en temps real a través del mòbil. Impossible passar-se de sal. El dispositiu ha estat dissenyat en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat, en el marc del projecte Do Change, i ha rebut el premi del públic al Innovation Radar Forum 2017, promogut per la Comissió Europea i que reconeix la innovació tecnològica en diferents àmbits.

El project manager del projecte, Daniel Blanco, ha explicat que aquest estri fa un seguiment de la concentració de sodi i està "especialment indicat per a persones amb problemes cardíacs". A banda de Cookit, també han triomfat dins el projecte Do Change: el dispositiu Horus que informa sobre les propietats nutricionals dels ingredients, Fluit per fer un seguiment dels hàbits d’ingesta de líquids amb el mòbil i Vire que ajuda a la rehabilitació dels pacients amb malalties cardiovasculars recopilant paràmetres d’activitat per promoure un estil de vida saludable.

De fet, Do Change uneix quatre eines d’mSalut o salut al mòbil que permeten fer un seguiment de paràmetres com la ingesta de líquids, sal o menjar per promoure una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats mèdiques de cada pacient. Coordinat per l'empresa holandesa Smart Homes, està integrat per un consorci de 10 socis de tres països europeus i Taiwan, entre universitats, centres sanitaris i de recerca i empreses privades. Des de Catalunya, a més d’Eurecat, participa en el projecte l’entitat pública d’ajuda a la dependència Badalona Serveis Assistencials.

Més informació
Reconeixement facial per accedir als Jocs Olímpics
La indefensió del consumidor davant el sector elèctric
Mòbils i les tauletes, els nous mainaders tecnològics
Avui et destaquem
El més llegit