Eurecat desenvolupa un implant biofotònic per a pacients amb esclerosi

La tecnologia, que es basa en circuit electrònic imprès que activa una font de llum, pot millorar l’adherència al tractament dels afectat per la malaltia

Es desenvolpa el primer implant biofotònic per pacients amb esclerosi | Cedida Es desenvolpa el primer implant biofotònic per pacients amb esclerosi | Cedida

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat, dins del consorci Optogenerapy, el primer implant biofotònic subcutani basat en la tecnologia optogenètica, per administrar dosis de proteïnes terapèutiques a pacients amb esclerosi múltiple, segons han recollit en un comunicat. 

El dispositiu es basa en circuit electrònic imprès que activa una font de llum, la qual controla la producció de proteïnes terapèutiques per part d'unes cèl·lules modificades genèticament, confinades dins l'implant. Aquesta tecnologia pretén millorar l'adherència al tractament de l'esclerosi múltiple, ja que evita les injeccions periòdiques i les reaccions immunes associades.

Aquesta innovació “reverteix positivament en la seva qualitat de vida i reduiria els costos d’atenció mèdica vinculats” segons explica la coordinadora del consorci, Biotza Gutiérrez. Gutiérrez assegura que la solució desenvolupada “pot ser aplicable en altres teràpies cel·lulars que funcionin com a plataforma per administrar el medicament necessari per a cada usuari”. Actualment, ha estat validat preclínicament. 

Més informació
Nissan i Eurecat s'uneixen per innovar
Xavier Torra: "L'Eurecat és el 112 de la innovació"
Eurecat aposta per la innovació en el turisme
Avui et destaquem
El més llegit