Eurecat aposta per la innovació en el turisme

El centre tecnològic culmina la seva fusió amb la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

Eurecat i la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya formalitzen la seva fusió Eurecat i la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya formalitzen la seva fusió

Eurecat culmina la seva fusió amb la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, situada a Vila-seca. Segons informen en un comunicat, l'operació té l'objectiu d'impulsar la competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques catalanes per mitjà de la innovació tecnològica, alhora que es fomenta la col·laboració público-privada.

La integració d'ambdues entitats, que s'emmarca dins l'estratègia del centre tecnològic de consolidació d'aliances amb agents molt rellevants del sistema d'innovació, suposa la creació del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, que serà dirigit per Salvador Anton Clavé, director científic de la Fundació. En aquest sentit, Clavé ha destacat que la unió consolida a Catalunya com un espai d'innovació "orientat a promoure l'aplicació de tecnologies, intel·ligència de mercats i sistemes d'informació en l'àmbit del turisme, l'oci i altres activitats relacionades com la cultura o els esdeveniments". La resta de personal de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya també s'integrarà a l'Eurecat.

Catalunya és una de les principals destinacions turístiques del món. En conjunt, atreu anualment més de 36 milions de turistes i genera uns ingressos propers als 20.000 milions. Això representa més de l'11 per cent del PIB català i prop del 14 per cent de l'ocupació a Catalunya, amb més de 400.000 llocs de treball, segons dades de 2016. L'any 2030, Catalunya podria rebre entre 28 i 36 milions de turistes internacionals, d'acord amb la projecció de creixement estimada en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.

 

Més informació
Aritex i Eurecat et donen ales
La Fundació CTM i Eurecat culminen la seva fusió
L'Eurecat vol facturar 175 milions d'euros per equiparar-se als homòlegs europeus
Avui et destaquem
El més llegit