FGC posa en marxa el primer túnel ferroviari d'Europa connectat amb 5G

L'operadora oferirà la nova instal·lació a empreses per experimentar i validar els seus projectes connectats

El CEO de GSMA, John Hoffman, amb el vicepresident Jordi Puigneró i la presidenta d'FGC Marta Subirà durant el viatge inaugural del túnel 5G | ACN El CEO de GSMA, John Hoffman, amb el vicepresident Jordi Puigneró i la presidenta d'FGC Marta Subirà durant el viatge inaugural del túnel 5G | ACN

El túnel que connecta les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Plaça Espanya i Europa Fira és el primer d'Europa connectat amb tecnologia 5G. El nou servei s'ha posat en marxa amb motiu del Mobile World Congress, amb un viatge inaugural que ha comptat amb la presència del CEO de GSMA, John Hoffman. La primera aplicació en funcionar mitjançant la tecnologia 5G del túnel és un assistent de realitat augmentada que donarà, mitjançant mòbils compatibles, la benvinguda al congrés.

Després del Mobile, el túnel passarà a convertir-se en un laboratori tecnològic per a les empreses del sector que hi vulguin provar els seus projectes de connectivitat 5G en un entorn real. També servira per introduir millores als ferrocarrils catalans en l'àmbit de l'operativa i la seguretat, així com la millora de l'experiència de viatge per als usuaris de FGC.

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori Jordi Puigneró defensa la instal·lació com un projecte de futur per a la connectivitat del país."El món i la seva competitivitat – afirma Puigneró – ja no només es mesura en hores i quilòmetres, també ho fa en megabits i en la capacitat d'estar connectat". El vicepresident destaca l'aposta de FGC per la connectivitat 5G i augura que permetrà millorar els serveis de la xarxa i crear-ne de nous.

La presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat, Marta Subirà, per la seva banda, assegura que el nou túnel representa "una nova dimensió de la connectivitat". La infraestructura és, segons, Subirà, un "nou ecosistema tecnològic" que permetrà identificar iniciatives que generin beneficis a diversos nivells.

El CEO de GSMA, John Hoffman, remarca la rellevància del nou espai com a laboratori de noves idees tecnològiques, i valora les possibilitats del 5G a través d'una infraestructura establerta com el ferrocarril. En aquest sentit, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, considera que el laboratori 5G permetrà "visualitzar i anticipar el futur", i farà de Barcelona un "referent internacional" en innovació en l'àmbit de la connectivitat.

Més informació
Connectivitat i 5G: l'aportació de Cellnex al MWC
Mobilitat connectada amb 5G al MWC 2021
Avui et destaquem
El més llegit