Ficosa invertirà 600 milions per desenvolupar i integrar “tecnologies emergents” als seus productes

L’empresa de components factura uns 1.150 milions d’euros i dona feina a unes 9.000 persones al món

Ficosa factura 1.150 milions d’euros | Cedida Ficosa factura 1.150 milions d’euros | Cedida

L’empresa catalana Ficosa té previst invertir 600 milions d’euros en els pròxims cinc anys per “seguir desenvolupant i integrant tecnologies emergents en els seus productes i processos”. Coincidint amb el seu 75è aniversari, l’empresa de components, que va néixer en un taller de Barcelona el 1949, ha anunciat que les inversions també serviran per reforçar la seva estratègia de sostenibilitat i arribar a la neutralitat climàtica el 2030.

Ficosa factura uns 1.150 milions d’euros i dona feina a unes 9.000 persones a tot al món, amb operacions en 16 països. La companyia destina un 8% de les vendes a investigació i desenvolupament i té a Viladecavalls el seu Centre Tecnològic d’Excel·lència i un hub d’e-mobility. Una de les grans àrees de treball de la companyia són les càmeres, tant a l'interior com a l'exterior del vehicle, essencials per avançar cap al vehicle autònom. El 2023 va vendre més de set milions de càmeres. La multinacional va començar a desenvolupar i comercialitzar solucions de visió el 2014 i ha esdevingut el cinquè proveïdor de càmeres per al sector de l'automoció a escala mundial.

Ficosa factura uns 1.150 milions d’euros i dona feina a unes 9.000 persones a tot al món, amb operacions en 16 països

La companyia, a més, revalida la seva aposta pel Marroc. El fabricant de components per a l'automoció invertirà 50 milions d'euros en els pròxims dos anys a ampliar les instal·lacions a Rabat, on s'ubica el centre d'excel·lència de les càmeres del grup. La suma invertida es destinarà a duplicar la capacitat de producció de la factoria, que passarà d'elaborar prop de 67.000 càmeres per a vehicles a la setmana a assolir les 113.000 unitats setmanals el 2025.

Més info: Ficosa, una història de males notes, puces i grans cotxes

Alhora, l'increment del volum de fabricació es traduirà en un augment de la facturació de la companyia al Marroc del 50%, passant dels 200 milions d'euros anotats al tancament del 2023 passat, fins als 300 milions previstos a dos anys vista.

Més informació
Els copropietaris de Ficosa adquireixen la totalitat de la seva filial tecnològica
Ficosa desenvolupa un retrovisor que paga peatges
Avui et destaquem
El més llegit