Fundació 'La Caixa' dona suport a 20 nous projectes biomèdics

L’entitat selecciona projectes en el marc de les convocatòries CaixaResearch Validate i Consolidate per fomentar la innovació i la transferència tecnològica

Fundació 'La Caixa' i la biomedicina | iStock Fundació 'La Caixa' i la biomedicina | iStock

La Fundació 'La Caixa' accelerarà l’arribada al mercat de 20 nous projectes biomèdics de gran impacte social en el marc de la convocatòria CaixaResearch Validate i Consolidate 2021. Un total de 14 dels projectes es duran a terme a Catalunya. Es tracta d’un programa que té com a objectiu impulsar la innovació i la transferència de coneixement i tecnologies en l’àmbit de la biomedicina i la salut, a més de crear noves empreses basades en la recerca.

Més enllà del suport econòmic, tots els investigadors reben un acompanyament consistent en formació especialitzada en àmbits clau (com transferència de tecnologia, eines de finançament o negociacions) i mentoria (mentoring). Experts del sector, consultors i emprenedors els ajudaran a definir els millors plans de valorització, en el cas de Validate, i els seus plans de desenvolupament i comercialització de forma personalitzada, en el cas de Consolidate.

"La valorització i la comercialització del coneixement que es genera als centres de recerca continuen sent un repte al nostre país, que ocupa el lloc 16 en l’European Innovation Scoreboard, com a innovador moderat. Amb l’ajuda de CaixaResearch Validate i Consolidate, volem impulsar l’excel·lència científica, que sens dubte caracteritza la recerca a Espanya, perquè arribi al mercat i, per tant, a la societat", ha explicat Àngel Font, director corporatiu de Recerca i Salut.

Els projectes biomèdics seleccionats són molt diferents entre si. En aquest sentit, proposen temàtiques complexes per solucionar problemes mèdics com el tractament de càncer, ictus, el problemes cardiovasculars, lesions a la medul·la espinal o inclòs patologies neuronals.

Més informació
La Fundació 'La Caixa' facilita la contractació de 4.151 persones en risc
La Fundació 'La Caixa' dedica 22,1MEUR a projectes d'investigació en salut
Avui et destaquem
El més llegit