El gegant tecnològic Cisco tria Barcelona pel seu primer centre de disseny de microxips

La inversió s'emmarca en el context del PERTE dels semiconductors

Representació de Cisco al MWC del 2019 | Cedida Representació de Cisco al MWC del 2019 | Cedida

La multinacional nord-americana Cisco Systems ha escollit Barcelona per instal·lar el seu primer centre de disseny de microxips de la Unió Europea (UE). Aquest serà el primer centre que obri la firma californiana, un dels gegants del sector de les telecomunicacions, a sòl europeu, i s'ubicarà al centre d'innovació que l'empresa ja té a la capital catalana.

La notícia s'emmarca en el context de les ajudes del Govern a projectes estratègics PERTE, destinats en aquest cas a l'àmbit dels semiconductors, que compta amb més de 12.000 milions de pressupost. Cisco ha incidit en la complexitat de la cadena de subministraments de microxips, amb una aclaparadora majoria de fàbriques a Taiwan i la Xina, i la necessitat d'adoptar un “rol actiu” en la descongestió.

El centre al disseny de xips s'ubicarà conjuntament a les instal·lacions que ja té l'empresa a Barcelona, concretament al recinte de Ca l'Alier, una antiga nau industrial rehabilitada del barri del Poblenou. Part del recinte és utilitzat en part per l'Ajuntament de Barcelona com un centre d'innovació urbana. Cisco no ha detallat quants treballadors contractarà i s'ha limitat a detallar que el centre "començarà amb un equip d'enginyers" que esperen que creixi "gradualment en els pròxims anys incloent les noves oportunitats de col·laboració de l'ecosistema espanyol de semiconductors". 

Més info: El Govern central aprova el PERTE dels microxips

 Per la seva part, el Govern ha aplaudit la decisió recordant que es tracta d'un tipus d'inversió que compta amb molta "competència internacional" i que contribuirà a garantir la "sobirania tecnològica" i la reindustrialització d'Europa i Catalunya. La consellera d'Economia del Govern, Natàlia Mas, ha destacat el valor "estratègic" que tindrà per a Catalunya la decisió de l'empresa estatunidenca Cisco d'instal·lar a Barcelona el seu primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea. "És estratègic des d'un punt de vista tecnològic i industrial, però també per recuperar sobirania tecnològica, industrial i geopolítica", ha apuntat.

Més informació
Cisco connecta l'Internet de les coses a Barcelona
El PERTE del vehicle elèctric i connectat tanca amb 13 projectes tractors per valor de 5.927 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit