La Generalitat crea l'aliança de semiconductors i xips de Catalunya

Les 86 empreses del sector dels semiconductors generen una facturació de 170 milions d'euros i 700 llocs de treball

Imatge d'una planta de semiconductors | iStock Imatge d'una planta de semiconductors | iStock

La Generalitat ha aprovat la creació de la taula de l'aliança de semiconductors i xips de Catalunya. Una plataforma que neix amb l'objectiu de promoure el creixement i la consolidació de l'ecosistema de semiconductors, l'electrònica, la fotònica i la quàntica. La coordinació d'aquest espai anirà a càrrec del departament d'Empresa i Treball, amb la col·laboració tècnica i administrativa d'Acció.

Actualment, el sector de semiconductors compta amb 86 empreses que generen una facturació de 160 milions d'euros i 700 llocs de treball. Segons un informe d'Acció, el 81% de les empreses de l'ecosistema són pimes i un 37% registra una facturació superior als 10 milions anuals. El Consell General de Cambres de Catalunya, el Barcelona Supercomputing Center, l'Institut de Microelectrònica de Barcelona, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, l'Institut de Ciències Fotòniques, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya són alguns dels organismes adherits a l'aliança.

De cara al futur, la Generalitat recorda que firmes com les nord-americanes Cisco i MPS han anunciat projectes d'inversió per un valor superior als 1.600 milions d'euros. Un moviment que, en els pròxims tres anys, preveu crear 1.800 llocs de treball de mitja i alta qualificació. Catalunya és un dels territoris impulsors de l'aliança de Regions Europees de Semiconductors.

Més informació
Acord per duplicar la quota de producció de semiconductors a la UE fins al 2030
Projectes del sector de semiconductors s'interessen per invertir fins a 1.600 MEUR a Catalunya
Inversió de 12 MEUR a Viladecans per desenvolupar semiconductors
Avui et destaquem
El més llegit