La llista d'espera de Goin: del 'hype' a la comunitat

La 'fintech' dirigida per David Riudor va aconseguir 76.000 usuaris abans d'obrir-se al públic

Els fundadors de Goin durant l'entrega de premi a millor startup del món | Cedida Els fundadors de Goin durant l'entrega de premi a millor startup del món | Cedida

Fer màgia amb les finances i estalviar per complir un somni. Aquest és el secret més ben guardat de Goin... Tot i que l'envoltori del truc sempre és clau. "Quan Goin va aconseguir la primera ronda a Espanya, el producte no estava preparat i per tal de guanyar temps es va crear una waiting list dinàmica", expliquen fonts de la startup fundada per David Riudor, Carlos Rodríguez i Gabriel Esteban.

Més info: Goin aixeca 2,2 milions d’euros en el seu primer any

La llista d'espera permetia convidar a amics a través de codis, guanyar premis a diari i realitzar diverses proves per anar avançant posicions... Com una espècie de competició on un dels grans premis era, per exemple, una entrada doble per anar al festival Tomorrowland. A la waiting list espanyola es van aconseguir fins a 76.000 usuaris i això suposa "una de les més grans d'Europa o el món", això sí per darrere de Dropbox o Robinhood que alhora tenen un pressupost més gran. 

"La llista d'espera permet generar 'hype' entre els usuaris i aconseguir un grup de milers d'usuaris en el mateix moment que es llança l'aplicació"

"Aquesta acció permet generar hype entre els usuaris i aconseguir un grup de milers d'usuaris en el mateix moment que es llança l'aplicació", afegeixen des de Goin. Allò que inicialment era sobretot una necessitat de producte s'ha acabat convertint en tota una estratègia comercial que genera expectació, fa soroll a les xarxes socials i crea sentiment de comunitat.

El model que va començar a Espanya, ara s'ha replicat també a Itàlia on la llista d'espera suposa una competició entre els influencers Tudor Laurini (oci i vida), Ludovica Pagani (viatges) i Papu Gómez (esports). En una entrevista nadalenca a VIA Empresa, Riudor i el mag Xavier Cabezas ja van avançar que els plans de Goin passaven per França, Portugal i Itàlia durant el 2019. 

Més info: Tecnomagos, Goin i com fer màgia amb les finances

"M'arriba abans una bici d'Aliexpress que una transferència feta un divendres", assegurava Riudor en un First Tuesday amb Carlos Blanco.

La startup catalana ja aglutina grans fites com: millor startup del món segons Angelhack o segona millora solució financera d'Europa segons Bloomberg, entre d'altres. Així ho avalen també més de 2,5 milions de dòlars, el que suposa aproximadament 2,23 milions d'euros, en rondes de finançament, i més de 200.000 usuaris a la seva aplicació. Una xifra actualitzada aquesta mateixa setmana. La llista d'espera va ser la primera llavor de la seva màgia financera. 

Més informació
Riudor: “M’arriba abans una bici d’Aliexpress que una transferència feta un divendres”
Avui et destaquem
El més llegit