Imprimir amb silicona, acer i titani

El centre tecnològic Eurecat porta a la fira In(3D)ustry tres projectes desenvolupats a partir de la fabricació additiva

La impressió 3D ja es pot aplicar a sectors tan diversos com la biotecnologia, la indústria o la farmàcia La impressió 3D ja es pot aplicar a sectors tan diversos com la biotecnologia, la indústria o la farmàcia

Eurecat aposta per la impressió 3D. El centre tecnològic, membre de Tecnio, estarà present al In(3D)dustry on presentarà tres projectes que aprofiten les possibilitats de la fabricació additiva en diferents camps. El certament, que se celebra amb motiu de la Industry Week, està dedicat a analitzar el present i futur d'aquest mètode de producció, parant especial atenció a les seves aplicacions en la robòtica, els motlles, matrius i nous materials.

El primer projecte, que s'emmarca en l'ambit de la biomedicina, possibilita la realització de pròtesis de silicona gràcies a una impressora 3D pionera a l'Estat espanyol. La màquina permet imprimir mitjançant monocomponents o biocomponents, de manera que material es pot adaptar a cada requisit. En aquest sentit, Raffaele Caminati, director de la Unitat Advanced Manufacturing Systems d’Eurecat, ha afirmat en un comunicat que el sistema d'Eurecat "obre les portes a produccions gairebé personalitzades”.

A banda, el centre tecnològic també presenta a la fira una màquina per fer deformació de xapa capa a capa, de manera que és possible replicar peces mitjançant un motlle per a petites produccions i també produir sèries curtes de peces de xapa sense matriu, amb materials com alumini, acer i aliatges de titani. Malgrat que no es tracta d'una nova tecnologia, aquest tipus de fabricació no està encara estesa per Europa.

Una de les novetats presentades per Eurocat és un sistema d'impressió 3D de pròtesis biomèdiques de silicona

Una de les novetats presentades per Eurocat és un sistema d'impressió 3D de pròtesis biomèdiques de silicona

L'última aportació d'Eurecat al In(3D)ustry és el sofware desenvolupat amb el CIME per a la modelització del comportament estructural de peces produïdes amb manufactura additiva. El programa utilitza la tècnica de modelat per deposició fosa que, mitjançant simulació, permet calcular el comportament estructural de la peça i determinar el millor material i configuració del procés de fabricació en funció de l’aplicació final.  

A més a més, les novetats i experts d'Eurecat seran presents als altres espais de la Industry Week com son el Healthio, l'IoT Solutions World Congress i Blockchain Solutions World.

Més informació
El centre tecnològic de Manresa s'integra a Eurecat
Fabricació additiva 3D, la tecnologia que ve
La impressora 3D Foodini capta 1,8 milions d'euros de la UE
Avui et destaquem
El més llegit