El campus de Tarongers de la Universitat Valencia | Wikipedia
El campus de Tarongers de la Universitat Valencia | Wikipedia

Amb la innovació en el vocabulari

Ajudes de l’Administració per investigar la Covid-19, enfortiment de l’emprenedoria innovadora i un discurs empresarial i públic pro R+D demostren que la pandèmia està canviant alguns llenguatges

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha presentat un extens document aquest divendres en què aposten per millorar la competitivitat per afavorir la recuperació de l'economia valenciana i un dels punts del document és l'aposta per la innovació. "L'impuls a la innovació, la investigació i la digitalització empresarial no pot durar el que dure la pandèmia", recull l'informe.

Segons la CEV, en concret, la innovació és el tercer eix sobre el que defensen ha de girar l'acció del territori, juntament amb el compromís de la societat, el diàleg social, l'agilitat administrativa, la indústria, la liquiditat i la col·laboració públic-privada. Aquesta defensa en ferm de la innovació també està tenint un reflex en les administracions valencianes.

El Centre d'Empreses Europees Innovadores Alcoi-València ha presentat un nou programa d'accions per a agents de l'ecosistema d'emprenedoria 2020 entre les quals inclou un programa online de capacitació d'agents, nou mapa d'empreses tractores i una plataforma de col·laboració empresarial i tecnològica. "La nostra responsabilitat és procurar que no es tanquen empreses i que l'emprenedoria innovadora cresca amb més força", ha destacat Júlia Company, directora general de l'Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial (IVACE).

A més, el Consell valencià ha augmentat les ajudes urgents per al finançament de solucions científic- innovadores en la lluita contra el coronavirus. Amb un nou decret s'ha sumat un total d'1.934.928,74 euros a les subvencions excepcionals destinades a empreses i organismes d'investigació al País Valencià. La suma tota és de 2.497.746,74 euros per finançar projectes que encara no estan disponibles al mercat però que es poden implementar a curt termini per part d'entitats integrants del sistema valencià d'innovació.

Nou edifici del CSIC a València

L'aposta per la innovació no només estan sent paraules, també es veuen fets. De fet, l'Ajuntament de València ha formalitzat aquest divendres en la reunió de la Junta de Govern Local la cessió d'una parcel·la municipal de vora 3.000 metres quadrats, ubicada al voltant de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, al Consell Superior d'investigacions Científiques (CSIC) per a la construcció d'un nou centre d'investigació biomèdica.

L'Institut d'Instrumentació per a la Imatge Molecular desenvoluparà en el futur centre projectes d'investigació i acollirà tecnologia d'avantguarda al servei de la medicina (equips làser, de ressonància magnètica, imatge molecular, laboratoris i espais protegits per fer les proves de diagnosi i teràpia dels prototips que desenvolupen). Des del consistori valencià han informat que els impulsors preveuen que treballen en ell fins a 200 persones en tres anys.

Més informació
Una fundació per promoure la innovació des de València
Universitats o administració: qui té la clau de la innovació?
Avui et destaquem
El més llegit