Keybotic guanya un premi de robòtica americà

L'enginyer de robòtica català, Hilario Tomé és el creador de l'empresa i el guardonat amb 750.000 dòlars de la mà de l'agència americana Darpa

Robot Keybot, creat per Hilario Tomé | Cedida Robot Keybot, creat per Hilario Tomé | Cedida

L'enginyer de robòtica català, Hilario Tomé, és el guanyador del primer premi de robòtica més important del món que atorga l'agència americana Darpa. Amb el premi, valorat en 750.000 dòlars, ha creat l'empresa Keybotic que desenvolupa el primer robot de quatre potes realment autònom per fer aplicacions industrials. Aquest robot es podrà vendre i llogar (Robot as a Service) a un preu assequible per a qualsevol empresa.

La prova va començar fa quatre anys, però Tomé s'hi va sumar només en fa dos i ha aconseguit superar tots els obstacles amb el seu projecte Dynamo. Tomé ha guanyat en solitari contra equips formats per les universitats més prestigioses del món en robòtica. Cal tenir present que el Darpa va crear els túnels, les coves i les galeries subterrànies de manera expressa per aquesta competició.

Amb el premi ja aconseguit, Tomé tira endavant el projecte de creació de la seva empresa, Keybotic que s'ha iniciat dins de la incubadora de Barcelona Activa. Es tracta d'una companyia que desenvolupa tecnologia pròpia per a la creació del primer robot de quatre potes realment autònom amb aplicació immediata a les empreses. Keybotic traurà el seu primer prototip el mes de març de l'any vinent i ja té previst fer proves pilots en diferents empreses i institucions.

Més informació
Perquè els robots no han de pagar impostos
Thecorpora s'alia amb Growing Start-ups per crear més robots
Avui et destaquem
El més llegit