Bombetes intel·ligents sense bombeta

Noon es presenta com una solució que trasllada la tecnologia als interruptors per adaptar la il·luminació de les habitacions

Hem parlat en diverses ocasions d’il·luminació intel·ligent, des de les Philips Hue, veteranes en el seu segment, les Life / Sleep de General Electric, o fins i tot l’aposta d’Ikea.

No obstant això, totes aquestes solucions tenen una cosa en comú: es basen en bombetes especials que via WiFi o Bluetooth es connecten a un hub central. Tot i que pot semblar la solució més lògica a la pràctica, implica que una bombeta fosa, trencada o simplement la necessitat d’ampliar o reconfigurar la il·luminació d’una habitació, es tradueix en comprar bombetes d’una marca específica, a un preu més car que les estàndards o vigilar que les làmpades siguin compatibles amb la il·luminació del nostre sistema.

En aquest sentit, Noon proposa una aproximació totalment diferent: traslladar la tecnologia des de la bombeta fins als interruptors, els que són capaços de detectar qualsevol tipus d’il·luminació, bombeta i potència. Així, a partir d’aquí, els anomenats Room Directors, uns interruptors amb una pantalla OLED al mig que canvia per satisfer les necessitats d’il·luminació, se sincronitzaran amb el telèfon mòbil via Wi-Fi.

hmzaylgoxikyg4tizkpt

L’aplicació mòbil permet configurar no només la intensitat de cadascuna de les bombetes de la sala, sinó que permet configurar escenes preestablertes que ajusten automàticament totes les bombetes a la vegada, en funció de si volem relaxar-nos, veure una pel·lícula o escoltar música.

Noon te, però, un parell de pegues. D’entrada, a diferència de les Smart Hue o la resta de productes de la seva competència, no permeten encendre o apagar bombetes de manera individual, sinó que funcionen com un grup, de la mateixa manera que amb un interruptor tradicional.

L’altre problema és el seu preu. Cada Room Director, acompanyat de dos extensions –interruptors estàndard que es connecten al Director– costen 399,99 dòlars. Si els volem adquirir per separat, cada Room Director costa 199,99 dòlars, i cada extensió 99,99 dòlars.

 

 

Més informació
Ikea entra en la Internet de les coses
Sevenhug, el comandament a distància definitiu
Els halògens s'apaguen
Avui et destaquem
El més llegit