Aquestes són totes les novetats de l'iOS 13 d'Apple

El nou sistema operatiu és "el més ràpid del món", compta amb el mode fosc que consumeix menys bateria i ve carregat de novetats en les seves diferents 'apps'

iOS 13 verá la la luz a partir de otoño | Apple iOS 13 verá la la luz a partir de otoño | Apple

Mode nocturn nadiu, menor grandària en les actualitzacions i el "sistema més ràpid del món". Així ha definit el CEO d'Apple, Tim Cook, el nou sistema operatiu per a iPhone, l'iOS 13, durant la conferència de desenvolupadors WWDC 2019 celebrada a San José. iOS 13 veurà la la llum a partir de tardor i serà compatible amb els models que van a partir de l'iPhone SE i l'iPhone 6s. Segons explica la companyia, amb el mode fosc no solament gaudirem d'una llum més agraïda per a la nostra vista en moments en què hi hagi poca llum, si no que, a més, també consumirà menys bateria.

Més info: Notícies, videojocs, TV i targeta de crèdit: les novetats d'Apple

A més, Apple ha refet tota l'aplicació de Recordatoris, ha afegit més detalls als mapes -on es podran veure els carrers en 3D- i ha incorporat un sistema per augmentar la privadesa -el Sign in with Apple-, gràcies al qual podrem triar si ens registrem en les aplicacions mitjançant Facebook o el nostre correu electrònic personal o bé ho fem amb un de privat creat per Apple per no haver de cedir les nostres dades.

L'aplicació de fotos comptarà amb la visió de les nostres imatges per dies, mesos i anys, mentre que els missatges de text també compten amb novetats: hi haurà l'opció de posar nom i foto de perfil independentment de com ens tinguin guardats els nostres contactes, a més de poder afegir complements als Animoji.

El nou sistema operatiu d'Apple també porta novetats en els AirPods. Siri ens podrà llegir missatges mentre els portem posats i podrem respondre a ells sense la necessitat de dir "Oye, Siri". A més, també ens donarà l'opció de compartir l'àudio amb altres iPhones que tinguem al costat.

Nou sistema per a iPad

Apple ha presentat el sistema operatiu propi iPad OS, amb funcions exclusives com la capacitat d'arrossegar els ginys a l'escriptori. El sistema permet moure's ràpidament entre les apps només lliscant cap avall.

iPad OS afegeix la capacitat d'utilitzar diverses finestres al mateix temps, la possibilitat de tenir oberts dos documents de Word alhora o documents i el correu electrònic, per així facilitar el treball multitarea entre aplicacions diferents.

L'aplicació d'arxius d'Apple, Files, ha afegit també noves funcions amb iPad OS, com la capacitat de veure previews i de compartir arxius amb altres usuaris. El nou sistema d'iPad inclou la compatibilitat amb USB externs i targetes SD.

El Mac més potent

Apple també ha presentat el seu nou Mac Pro, un nou equip de sobretaula per a professionals, que compta amb el processador Intel Xeon de fins a 28 nuclis i amb una nova pantalla Retina 6K HDR, així com el nou sistema operatiu de sobretaula macOS Catalina, compatible amb apps d'iPad i iPhone i amb iTunes dividit en tres apps diferents.

Mac Pro arriba amb l'objectiu d"emplenar un buit" al catàleg de productes de la companyia, dirigit a creadors professionals de contingut i cineastes. És el "ordinador Mac més potent que hem creat", ha assegurat el CEO d'Apple.

Entre les moltes altres novetats, l'ordinador incorpora un disseny amb nanses d'alumini, i permet accés de 360 graus a tots els seus components, així com rodes opcionals que permeten moure l'equip de sobretaula. Inclou una frontissa que pot rotar-se180 graus i col·locar-se la pantalla de forma vertical, així com retirar-se.

Més informació
Hotmail, la primera lluita contra Apple per la privacitat
Apple: la caiguda de la poma
Apple es deixa 60.000 milions d'euros a borsa
Avui et destaquem
El més llegit