Seat fabricarà un model elèctric a la Xina

La firma automobilística preveu comercialitzar el Cupra Tavascan, a partir de l'any 2024

Interior d'una fàbrica de Seat | Seat Interior d'una fàbrica de Seat | Seat

Seat ha anunciat que fabricarà el nou model de vehicle elèctric a la Xina, concretament en unes instal·lacions de Volkswagen a la província d'Anhui. En aquesta zona, el grup automobilístic compta amb un centre d'innovació global d'última generació. Els plans de la marca de Martorell passen per comercialitzar el Cupra Tavascan a Europa, a partir de l'any 2024. Seat ha justificat l'aposta pel país asiàtic, en gran part, per la seva capacitat tecnològica a l'hora de planificar i organitzar la producció dels vehicles.

Recentment, el president de Seat, Wayne Griffiths, no ha descartat la possibilitat que Cupra faci el salt als Estats Units. "Estem valorant totes les opcions, nosaltres tenim clar que és una marca molt ben valorada al mercat nord-americà", apunta amb convicció l'executiu. Seat va tancar el balanç del 2021 amb un increment de vendes del 10,3%, en comparació amb les xifres del 2020.

Pel que fa a la marca Cupra, aquesta va triplicar les vendes amb 79.300 cotxes. Els principals mercats de Seat són Alemanya, Espanya, França, Itàlia i Regne Unit. El Cupra Tavascan s'ha dissenyat i desenvolupat al centre tecnològic de Martorell. L'any 2019, Seat ja va donar a conèixer un prototip del model elèctric a Frankfurt, en un intent de marcar el seu futur en l'àmbit dels vehicles elèctrics esportius. 

Més informació
Cupra aterra a Rotterdam amb un nou City Garage
Seat augmenta un 34% les vendes amb CUPRA al capdavant
Cupra comença a produir el model híbrid del Formentor a Martorell
Avui et destaquem
El més llegit