Smart City Expo 2023 projecta la “Nova Era Urbana” en una edició de rècord

La fira reuneix més de 1.000 expositors i més de 600 experts, entre els quals destaquen el cofundador d'Airbnb, Nate Blecharczyk i l'exministra britànica Claire O'Neill

L'esdeveniment reuneix més de 1.000 expositors | Cedida L'esdeveniment reuneix més de 1.000 expositors | Cedida

El pròxim dimarts 7 de novembre, arrenca Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, organitzat per Fira de Barcelona, que celebrarà aquest 2023 una edició rècord. Sota el lema La nova era urbana, el saló i congrés reunirà més de 1.000 expositors i representants de 800 ciutats per compartir els seus últims projectes i solucions orientades a utilitzar les noves tecnologies, com la intel·ligència artificial, per donar el salt cap a ciutats més sostenibles i fer que les smart cities siguin encara més intel·ligents.

La cita es convertirà en el major aparador mundial de solucions i projectes urbans innovadors centrats en estratègies per transformar les metròpolis actuals en espais més sostenibles, eficients i habitables. Per aconseguir aquest objectiu, la fira estructurarà el programa del seu congrés en vuit temes principals: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança i Economia, Vida i Inclusió, Infraestructures i Edificis, Seguretat i Protecció, i Economia Blava.

Smart City Expo World Congress reunirà més de 1.000 expositors i representants de 800 ciutats

Barcelona es prepara per l'edició "més gran de la història"

Entre les ponències més destacades figuren les del cofundador d'Airbnb, Nathan Blecharczyk, que parlarà de com afronta l'empresa el futur, i la del FC Barcelona on el seu president Joan Laporta explicarà com el club de futbol lidera la transformació urbana dels voltants del seu estadi. Altres ponents destacats són la informàtica i experta en biaix algorítmic Margaret Mitchell, que treballa en la configuració de la IA cap a objectius positius a llarg termini; l'advocada especialitzada en IA Micaela Mantegna; i l'exministra d'Energia i Creixement Net del Regne Unit i experta en desenvolupament sostenible, Claire O'Neill.

Més info: Smart City Expo 2023 descobreix els plans de futur d'Airbnb i el FC Barcelona

"L'edició d'enguany serà la més gran de la història", ha anunciat el director de SCEWC, Ugo Valenti, qui ha afegit que "les xifres demostren que l'ecosistema d'innovació urbana torna a estar en plena forma. Enmig de la anomenada Dècada d'Acció, ha arribat el moment d'accelerar la transformació urbana a tot el món. Hem de preparar les nostres ciutats pel futur, perquè siguin realment més sostenibles, eficients i habitables. Moltes ja estan en aquest camí, i l'esdeveniment és una oportunitat per contribuir a aquest objectiu comú".

Més informació
Barcelona, reconeguda com a millor Smart City estrangera
Torna el Smart City Expo World Congress per la innovació urbana
5 solucions que ens deixa l'Smart City Expo
Avui et destaquem
El més llegit