Sorigué transforma residus de pneumàtics en filtres d'aigua

L’empresa lleidatana engega un projecte d’economia circular per aconseguir carbó actiu

La seu de l'empresa lleidatana Sorigué La seu de l'empresa lleidatana Sorigué

Sorigué ha desenvolupat una tecnologia per transformar residus de pneumàtics en filtres per al tractament d'aigües. En un comunicat, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha explicat que amb el sistema s'evita l'ús del carbó fòssil, que és el material que s'utilitza habitualment per produir aquests filtres d'aigua.

L'empresa lleidatana ha comptat amb una ajuda de 82.000 euros del programa Nuclis d'R+D Empresarial per a projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus, que impulsen Acció i l'Agència de Residus de Catalunya.

El sistema que ha creat Sorigué aplica un tractament químic i tèrmic als pneumàtics per obtenir el carbó actiu, que s'utilitza per filtrar l'aigua. Fet d'aquesta manera, el carbó actiu és més sostenible i no fòssil perquè no deriva del carbó natural sinó del cautxú del pneumàtic en desús, i permet crear filtres d'aigua capaços d'absorbir metalls pesats, contaminants, matèria orgànica i males olors en les depuradores d'aigua.

El director d'innovació de Sorigué, Joan Pons, ha destacat que en evitar usar un producte fòssil finit fomenten la disminució de l'impacte ambiental i "permet fabricar un producte tecnològic i d'elevat valor, fet que millora el volum de negoci".

Sorigué és un grup empresarial fundat el 1954, compta amb més de 20 societats i 3.800 treballadors en plantilla, i està especialitzat en el desenvolupament de solucions basades en la innovació per a construcció, serveis, materials i tecnologia.

Més informació
La presidenta del grup Sorigué, entre les millors empresàries líders del món
Sorigué creixerà un 30% el 2016 amb la compra de CLD i Constraula
Sorigué, de constructora a start-up
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit