El PayPal català que verifica la identitat en sis segons

La startup Silt utilitza intel·ligència artificial per confirmar la identitat dels usuaris per accedir a aplicacions

Un usuari utilitza la càmera del telèfon per verificar la seva identitat | iStock Un usuari utilitza la càmera del telèfon per verificar la seva identitat | iStock

La startup catalana Silt ha creat un sistema basat en la intel·ligència artificial per verificar la identitat d'usuaris d'aplicacions. Ho fa sense la necessitat de fer una foto ni escanejar el DNI cada vegada i en només sis segons. "Som com el PayPal de les verificacions", explica un dels fundadors de l'empresa emergent, Marc Pérez. La idea sorgeix de l'experiència pròpia: "Com a usuaris, ens trobàvem que havíem de pujar els nostres documents personals a més de 10 empreses, i ja no sabíem qui tenia la nostra informació personal ni com es guardava", explica Pérez.

Així doncs, Silt posa a disposició d'altres empreses la seva tecnologia, amb l'objectiu de reduir fins a un 50% la pèrdua d'usuaris que no es registren perquè se'ls demana una imatge de la seva documentació. Amb la startup, l'usuari només ha de fer una foto del DNI i una selfie el primer cop que accedeix al sistema de verificació. Després, ja no haurà de fer aquest procés en cap altra aplicació. 

Per mitjà d'algoritmes de machine learning i la càmera del mòbil, es detecta si la persona que intenta accedir a una aplicació és la mateixa que la que apareix al DNI introduït la primera vegada. La startup ha rebut 75.000 euros de finançament d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Govern. 

La companyia destinarà els diners a finançar les activitats derivades de l'execució del pla de negoci inicial, com despeses de personal, material, equipaments, estratègies de comercialització i comunicació. També rebrà l'assessorament d'un mentor d'Acció. L'empresa adreça la seva tecnologia al sector financer, de mobilitat compartida, de lloguer de cotxe, immobiliari, check-in d'hotels o repartiment a domicili.    

Més informació
Les deu startups que ens recorden que tot està per fer
Accelerar un negoci l’any de la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit