Les firmes emergents duplicaran les seves plantilles

Només un 26% de les empreses compta amb dones en els equips fundadors

Imatge d'un grup de treballadors i treballadores d'una startup | iStock Imatge d'un grup de treballadors i treballadores d'una startup | iStock

Les firmes emergents de l'Estat preveuen generar més de 7.000 llocs de treball durant aquest any 2023, una xifra que representa duplicar les plantilles. Aquesta és una de les principals conclusions d'un informe conjunt realitzat per la divisió tecnològica de CaixaBank i l'àrea emprenedora de l'IESE Business School. El sondeig s'ha dut a terme a partir de l'anàlisi de 987 empreses.

Catalunya i Madrid continuen sent els territoris que concentren majors volums d'startups. Per darrere apareixen altres punts com la Comunitat Valenciana, Andalusia i Euskadi. En clau de sectors, la part alta de la classificació està liderada pel turisme, la salut, l'impacte social i l'alimentació. L'estudi també assenyala que com més gran és el nombre d'empreses en una zona més sectors s'acumulen.

El 60% de les empreses vaticina una facturació superior als 250.000 euros i una mitjana de vendes d'1,2 milions d'euros. El 77% de les firmes analitzades valoren positivament tenir un producte o servei superior al de la competència. En un altre ordre, el 59,5% dels fundadors d'startups acumulen una experiència laboral superior als 11 anys. Gran part d'aquestes persones entenen un projecte emergent com el repte de donar cobertura a una necessitat detectada des del seu anterior lloc de treball. El 84% dels fundadors i fundadores de les startups tenen un grau universitari i un 7% han superat estudis de formació professional.

Més informació
El Foodtech Startup Forum 2023 reunirà més de 200 startups de l'àmbit 'foodtech'
Catalunya, segona regió europea que capta més finançament per a startups 'deeptech'
L'ús de la IA destaca entre les 86 startups seleccionades per Lanzadera
Avui et destaquem
El més llegit