S'acaba el Tech Spirit: 6.500 assistents en un congrés organitzat en temps rècord

L'esdeveniment d'emprenedoria tanca amb un sopar per a 1.300 persones al Palau Sant Jordi amb la col·laboració del Primavera Sound

Les autoritats en l'acte de clausura del Tech Spirit Barcelona | ACN Les autoritats en l'acte de clausura del Tech Spirit Barcelona | ACN

El Tech Spirit Barcelona s'ha acabat. El congrés d'emprenedoria que s'ha organitzat en temps rècord aprofitant la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN ha registrat 6.500 assistents, més de 400 empreses i ha inclòs prop de 100 actes. La clausura ha estat un gran sopar, per a 1.300 persones, aquest dimecres al Palau Sant Jordi. Amb la col·laboració del Primavera Sound, l'esdeveniment ha comptat amb l'actuació musical de Miqui Puig, La Casa Azul i Guille Milkyway.  

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit la festa de cloenda i ha destacat aquestes jornades -organitzades pel Barcelona Tech City- com a exemple de reacció "genuïnament barcelonina", que ha combinat "el gran talent propi amb la col·laboració i el treball en xarxa". També ha assegurat que "aquest no serà l'últim cop que haurem d'afrontar canvis d'última hora", però que amb "l'actitud barcelonina de fermesa, convicció, cooperació i flexibilitat" se superaran aquestes situacions. 

Més info: Ferran Adrià revoluciona el Tech Spirit: “Un 99% de les empreses no han d’innovar”

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha qualificat Barcelona de "capital tecnològica del sud d'Europa", gràcies a una comunitat "tecnològica i emprenedora fora de sèrie". El Tech Spirit Barcelona va començar el diumenge amb un dinar al mercat de la Boqueria. L'acte central de l'esdeveniment han estat unes jornades de conferències a la Casa Llotja de Mar.

Personalitats com Ferran Adrià, Toni Segarra, i representants de firmes com eDreams, Uber, Glovo i Adevinta han estat només alguns dels noms que han protagonitzat les ponències i taules rodones d'aquests dies. Representants d'administracions públiques, de fons d'inversió i de startups també han acudit a la trobada, que tenia com un dels objectius principals facilitar les sinergies i acords entre inversors i empreses emergents.   

Repetir el format?

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que es plantegen estendre el format a altres moments de l'any. Com a ens que gestiona la Casa Llotja de Mar, l'espai principal del Tech Spirit, indica que s'ha demostrat que és una bona opció per "fer negocis". La Cambra no només està estudiant organitzar altres esdeveniments semblants, sinó també utilitzar el mateix format per a altres sectors, com el de l'automoció o l'agroalimentari. 

Canadell s'ha mostrat molt "content" d'haver estat "útils" i de posar a disposició de "la nova economia" un espai com aquest. De fet, ha afirmat que l'esdeveniment d'emprenedors ha servit per fer algunes de les gestions que s'haurien fet durant el Mobile. "Les empreses i els inversors estan contents amb l'alternativa al MWC; a tots ens hauria agradat que es mantingués, però davant l'adversitat hem pogut trobar una alternativa ràpida", ha dit.  

Més informació
La taula rodona amb més diners del Tech Spirit
Barcelona, capital 'tech' i somni 'smart'
"No som rics com Barcelona o Madrid, però fem les coses més ràpid i millor"
Avui et destaquem
El més llegit