El 60% de les empreses TIC contractaran més personal

Barcelona aplega dues terceres parts dels treballadors del sector a Catalunya

Imatge general de Barcelona | iStock Imatge general de Barcelona | iStock

El 60% de les empreses del sector tecnològic preveu un increment de l’ocupació durant aquest any, mentre que el percentatge restant es conforma a mantenir l’actual plantilla. Segons un informe del Cercle Tecnològic, Barcelona aplega dues terceres parts dels treballadors del sector TIC a Catalunya (81.956 afiliacions a la Seguretat Social). 

La programació, consultoria, serveis d’informació i la fabricació de productes informàtics són els diferents àmbits que lideren el creixement. El Cercle detecta que la Covid-19 no ha generat cap impacte negatiu en el sector. En aquest sentit, la documentació apunta que, un cop superat el període extraordinari de la pandèmia, el negoci TIC ha entrat en una etapa de creixement estable. 

El nombre d’acomiadaments a l’univers TIC, concretament a la demarcació de Barcelona, va representar un 5% del conjunt de tots els sectors econòmics. De cara al futur, el Cercle Tecnològic de Catalunya ha expressat la seva preocupació per un possible efecte contagi dels acomiadaments a les grans multinacionals. 

Més informació
Cercle Tecnològic impulsa ApadrinaTIC: un programa d'ajudes per a estudiants tecnològics
Les dones al sector TIC: “Ens ho hem de creure i passar a l’acció”
Neix el Clúster TIC-Turisme de Catalunya amb 24 empreses del sector
Avui et destaquem
El més llegit