València, seu oficial dels eSports a Espanya

El Dreamhack, la competició internacional més gran del món de 'gaming', vol traslladar-se a la ciutat valenciana

Imatge d'una edició anterior del Dreamhack | FlickR
Imatge d'una edició anterior del Dreamhack | FlickR

València es perfila com la ciutat ideal per ser la nova seu del DreamHhck, la competició internacional de professionals d’eSports més gran del món. Les xifres de la celebració de l’esdeveniment, que té lloc del 12 al 15 de juliol a la Feria València, la posicionen com a ciutat guanyadora. Més de 40.000 visitants, 3.000 participants i 20 gigues de velocitat instal·lada en una Lan Party a Espanya.

Per això, la organització espanyola de DreamHack, l’Ajuntament de València i la resta d’organitzadors i patrocinadors han reclamant que la ciutat valenciana es converteixi de forma definitiva en la seu espanyola de l’esdeveniment. València ja va ser la primera ciutat en realitzar un esdeveniment Dreamhack fora de Suècia.

Aquest any, Dreamhack València oferirà en directe torneigs oficials de jocs com StarCraft II, Counter-Strike Global Offensive, RainBow Six, Fortnite, PUBG, Pokémon o BrawlHalla amb jugadors i equips professioals de més de 20 països i més de 250.000 euros en premis.

A més de la Lan i la zona eSports, Dreamhack València ofereix als seus visitants una àrea d’exposició on companyies del sector gaming i entreteniment presentaran les seves novetats de la temporada.

D’altra banda, els torneigs de la competició d’eSports se retransmetran en directe en sis idiomes a través d’Internet i Movistar+. “Per primera vegada en la història de Dreamhack a Espanya, hi haurà un mitjà de retransmissió oficial, Movistar+, que emetrà en directe els principals continguts a través del canal 60 de la plataforma”, destaca en un comunicat el director de gran públic de Telefònica al territori, Vicente Gisbert.

Segons un estudi de la consultora Newzoo, s’espera que aquest any l’impacte econòmic dels eSports assoleixi els 696 milions de dòlars. Una xifra que podria arribar als 1.500 milions de dòlars el 2020.

Més informació
Els eSports van a la universitat
Les marques prenen el comandament dels eSports
Videojocs pel sector bancari
Avui et destaquem
Comentaris