Primers detalls del xside, l'esdeveniment de creativitat del Sónar i 4YFN

La trobada conjumina el festival de música i la plataforma de startups del MWC del 24 al 26 de febrer de 2020 a Fira Montjuïc

xside és el festival que uneix el Sónar i el 4YFN xside és el festival que uneix el Sónar i el 4YFN

Ja es comencen a conèixer detalls sobre el festival conjunt que preparen el Sónar i el 4YFN, l'xside. L'esdeveniment comissariat conjuntament pel festival de música i la plataforma de startups del MWC tindrà lloc dins del recinte de 4YFN entre el 24 i el 26 de febrer de 2020 a Fira Montjuïc en paral·lel al 4YFN i al MWC Barcelona 2020. Segons expliquen en un comunicat els organitzadors, xside és un nou punt de trobada que engloba conferències, networking i música amb la finalitat d'explorar el paper que juga la tecnologia, el disseny i la innovació en el futur de la creativitat, la cultura i els negocis.

El festival xside intentarà crear vincles entre el públic provinent de les comunitats creatives de Sónar i els assistents tecnològics i emprenedors del major esdeveniment de telefonia mòbil del món i calculen que acollirà més de 25.000 assistents durant tres dies i a unes 5.000 persones més cada nit.

"Xside és una fantàstica trobada de cultures, indústries i ments creatives que reuneix dos dels principals esdeveniments de Barcelona"

"Xside és una fantàstica trobada de cultures, indústries i ments creatives que reuneix dos dels principals esdeveniments de Barcelona, cadascun representant comunitats molt nombroses però de caire divers", segons John Hoffman, CEO de GSMA Ltd. "Creant tal espai d'excel·lència creativa, que celebra les idees, les habilitats i les persones que lideren el futur, donarem forma a la relació entre disseny, cultura i tecnologia en benefici d'aquestes indústries així com d'altres sectors", afegeix.

En la línia, el director executiu d'Advanced Music (Sónar i Sónar+D), Ventura Barba, afirma que "xside és el node creatiu i de contingut de la setmana més tecnològica del món; una trobada innovadora per explorar el paper que juguen la tecnologia, el disseny i la innovació en el futur de la creativitat, les cultures i el negoci. La col·laboració amb 4YFN de GSMA i MWC Barcelona per a la creació i organització de l'xside, defineix la nostra obstinació a subratllar l'important rol que té la tecnologia a la societat: canviar el nostre present i imaginar nous futurs".

"xside és el node creatiu i de contingut de la setmana més tecnològica del món"

L'organització anuncia que les primeres conferències aniran a càrrec del compositor de música electrònica, Ben Lukas Boysen, al costat dels artistes digitals i new media, Joëlle Snaith i Joshua Davis; David Vogel, Director Executiu, Disseny d'Experiències, AKQA; Irene Pereyra i Anton Repponen, Fundadors, Anton & Irene; Josue Ibañez, cofundador i director de disseny d'interacció, Cocolab o Verònica Fort, fundadora de Hey Studio, entre d'altres.

Cada jornada, durant el dia, xside presentarà debats i presentacions sobre la indústria. Les activitats comptaran amb música, propostes de tecnologia immersiva, instal·lacions artístiques interactives i una selecta oferta gastronòmica. Quan 4YFN i MWC Barcelona tanquin les seves portes serà el torn de "xside-by-Night", amb activitats que cada nit prendran el relleu amb conferències, concerts i sessions fins a les 23h. Amb la introducció d'aquestes novetats, 4YFN doblarà el seu impacte, traslladant el seu pavelló del Hall 8 de Fira Montjuïc als pavellons i a l'espai exterior on cada any se celebra el Sónar de Dia.

Més informació
John Hoffman presentarà l’aliança del Sónar+D i el 4YFN
MWC19: 'la crème de la crème'
Avui et destaquem
El més llegit