Noves oportunitats per reinventar el nostre futur

"Convertim-nos en una societat que va de la mà del planeta"

La lluita contra la covid persistent | iStock La lluita contra la covid persistent | iStock

Com a societat, ens caracteritzem per la capacitat d'adaptació per afrontar situacions adverses. La nova realitat conseqüència de la Covid 19 inclou restriccions de distanciament social a mitjà i llarg termini. En aquest període d'incertesa, també hi ha oportunitats. Alguns dels comportaments adquirits durant el confinament es converteixen en hàbits que marcaran el començament d'un conjunt de nous models socials.

La transformació digital que hem aconseguit en tan sols uns mesos és la prova que estem preparats per afrontar aquesta nova realitat. Adaptem-nos-hi, com ja hem fet. Digitalitzem apostant per la sostenibilitat i tenint cura del planeta. La natura ens necessita i podem ajudar-la, estem preparats!

Adaptem els processos de compra i gaudim dels avantatges que comporten, així com el teletreball i les oficines flexibles per invertir, també, en qualitat de vida. Ara més que mai, ens cal adoptar models per afrontar els nous hàbits creats. Calen models escalables i permanents en el futur, per poder reinventar les compres, aprofitar millor el nostre temps, agilitzant els processos i afegint valor.

Més info: Tu també opines!

No parlem de models futurs, parlem de plataformes i sistemes que ja existeixen actualment. Iniciatives com Columat que aposten pel planeta, per les persones, per la proximitat i pel futur de les ciutats. Necessitem mostrar suport als nostres ciutadans, adaptar-nos al canvi i evolucionar al seu costat per recordar l’essencial d'allò que som i la resposta positiva que podem aportar a la crisi millorant com a societat.

Donem una oportunitat a la nova normalitat, millorant amb els processos, com a empreses i com a persones, i aportant un bon impacte ambiental. Aprofitem l'oportunitat que cada dia se'ns presenta per transformar la societat solidària i competitiva que som, en una societat que vagi de la mà del planeta.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
Els préstecs ICO en dubte
Algú més? Com enganyar el personal
Avui et destaquem
El més llegit