3, 2, 1... Arranquem el Jump4Women!

Ara si.. inaugurem el Jump startup for Women in deeptech! Aquest matí a Foment hem iniciat una nova aventura que és la posada en marxa del Jump Startup for Women. Un programa que és hereu del que portem fent els últims quatre anys: posar l’emprenedoria i el lideratge femení al centre però no només això, sinó que hi sumem la innovació en salut i les connexions transatlàntiques.

Fa 4 anys que vam dissenyar una academia de startups liderades per dones. Un programa formatiu que ens ha permès sumar gairebé 100 dones líders, a les quals hem pogut acompanyar a créixer i de les que ens sentim orgullosos de veure en moltes portades de diaris i en grans escenaris, rebent premis i reconeixements.

Avui anem més enllà. Avui hem posat la primera pedra per centrar-nos en un sector que és estratègic per a Catalunya: la salut i la biotecnologia.

STARTUP WOMEN IN DEEPTECH
Celebració del Jump startup for Woman in deeptech | Cedida 

I no enganyo a ningú si dic que els projectes es construeixen gràcies a la suma de molts; institucions que et recolzen, persones que confien en tu, gent que descobreixes pel camí i per sobre de tot, grans líders que, no cal que diguem que són dones, perquè les startups i les spin offs que porten a la motxilla són el que veritablement els hi dona tota la credibilitat per presentar-se al món.

El Jump és un programa de futur que vam decidir que pivotés sobre quatre eixos estratègics: les masterclasses, la connexió amb l’ecosistema local (Tech Barcelona, Barcelona SuperComputing centre, Parc Científic de Barcelona i Biocat), un demoday i una missió a Boston. El demoday és essencial per connectar amb aquells amb els que hauran de crear sinergies i aliances l’endemà, no únicament per buscar finançament –que també– sinó per sembrar la llavor que perduri en el temps. La missió a Boston, sens dubte, permetrà que s’emmirallin i que creïn aquestes connexions transatlàntiques perquè ara, o més endavant, puguin créixer, consolidar-se i ser globals.

"Posar avui 20 dones d’èxit en el nostre auditori és el primer pas perquè demà n’hi hagi moltes més"

I per últim, volem remarcar que el programa Jump no tracta només de fomentar la innovació; es tracta de crear una xarxa de dones innovadores. Una comunitat per connectar, col·laborar i sobretot, convèncer-les que ja són role models per a les generacions futures.

Trencant barreres i canviant narratives, pretenem inspirar més dones i noies a perseguir els seus somnis en la indústria tecnològica, un àmbit on les seves veus són més necessàries que mai. Posar avui 20 dones d’èxit en el nostre auditori és el primer pas perquè demà n’hi hagi moltes més.

Ja sou un referent. No ho oblideu.

Diuen que en la vida les idees no van enlloc si no s’executen. Per tant, gràcies al Consolat General dels Estats Units per una confiança plena que ens ha permès impulsar aquesta primera edició especialitzada en salut i avançar en el creixement de les nostres empreses. Gràcies també a Tech Barcelona, al despatx RCD, a Acció i a Level per deixar-nos somiar.

Estem en un moment on la tecnologia tindrà un rol fonamental per avançar cada cop més cap a una medicina més personalitzada. La intel·ligència artificial avui en boca de tots, està revolucionant el sector de la salut, des del diagnòstic i el tractament de malalties fins a la investigació de noves teràpies. Les startups i spin offs que avui inicien l’aventura del Jump apliquen a gairebé totes les tecnologies digitals avançades, tenen un històric de finançament que s’apropa als 40 milions d'euros, moltes han protegit el seu coneixement amb patents i hi ha equips que ja superen les 20 persones.

"Pretenem inspirar més dones i noies a perseguir els seus somnis en la indústria tecnològica, un àmbit on les seves veus són més necessàries que mai"

Elles representen tots els valors dels que un país com el nostre se’n pot sentir orgullós. Conec personalment totes les startups i spin offs que avui presentem en societat; algunes fa anys que les estem ajudant, altres les hem descobert en el procés de selecció. Per nosaltres totes tenen nom i cognoms i empreses que revolucionaran el sector en un futur no massa llunyà. A vosaltres Judit, Angela, Silvia, Mariale, Ester, Monica, Teresa.. i a les 20 que avui pugeu a l’escenari: la més sincera enhorabona!

La vida sempre és una qüestió d'expectatives, i avui, les vostres són altes. Les nostres també. Junts, esperem estar a l'altura d'aquest repte.

Més informació
Cinc anys de Women Evolution: "La nostra missió, la teva evolució"
Redefinir estructures, no dones
El Suquet de Dones anuncia una segona edició amb motiu de la Copa Amèrica
Parlem de dones i poder
Avui et destaquem
El més llegit