Protegits de l’apocalipsi zombie

Porto dos dies a la fira ISE a Amsterdam i encara no he agafat la grip. El congrés del món audiovisual que avui tanca les seves portes se celebra amb tota normalitat des que dimarts que va començar. Controls en baixar de l'avió: 0; total de mascaretes que hi he vist: 1; controls a l'entrada del recinte: 0; safates d'on la gent pica canapès: infinites.

Si no fos pels cartells convidant a xocar els punys en lloc de la mà i de les omnipresents ampolletes de líquid desinfectant a cada racó, pensaria que és la higiene habitual d'un país de nord enllà on diuen que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç! Però no, és informació i bones pràctiques que hauríem de tenir sempre, a tota hora i amb tothom.

La gent xerra, assisteix a conferències, mira Twitter, fa cafès, bescanvia targetes, pica ametlles, s'adorm pels racons, fa més fotos de les que cal, vagareja sense rumb, fa cara d'expert i agafa tot el que és de franc. Un dia normal a una fira. L'única diferència és que els tractes es tanquen amb un toc de punys o de colzes (molt més divertit, proveu-ho).

En un moment de pausa se m'acut d'entrar a Twitter i me n'adono de tot el que està passant. Resulta que al món hi ha l'apocalipsi zombie i pel que sembla els únics que ens salvem som els que ara som en aquesta bombolla que és l'ISE d'Amsterdam. Desenes d'empreses cancel·len la seva assistència al MWC que fan cancel·lar al seu torn l'assistència del MWC a Barcelona que em fa pensar que entre tots hem cancel·lat la raó. Sony no va a Barcelona? Però si els tinc a davant presentant una pantalla de 110 polzades a 16K d'oferta a 1 milió d'euros!

"Sony no va a Barcelona? Però si els tinc a davant presentant una pantalla de 110 polzades a 16K d'oferta a 1 milió d'euros!"

Demano per la cap de premsa i per l'executiu de més alta graduació i els disparo: Per què Amsterdam sí i Barcelona no? Quan m'esperava un duet de violí Yamaha per part dels meus interlocutors, em sorprenen amb respostes directes i contundents (tradueixo del japonès): "1) quan vam prendre la decisió de no anar a Barcelona la nostra delegació ja era a Europa; 2) creiem que d'aquí a dues setmanes el virus encara s'haurà estès més i 3) el MWC és deu vegades més gran que l'ISE" (aquesta darrera dada és una exageració o un error de traducció).

Més info: El Barcelona Tech City proposa una alternativa al MWC

He volgut confirmar si realment estàvem segurs dins l'ISE i ho he anat a preguntar a la màxima autoritat del certamen el Sr. Blackman, que és com el Sr. Hoffman però de l'ISE. El Sr. Blackman és un personatge carismàtic, proper, educat i encantador. Nascut a Guyana de ciutadania britànica es va educar al Regne Unit, fa anys que viu a Munich i adora Barcelona. Li pregunto directament si l'apocalipsi zombie ha afectat l'edició d'enguany de l'ISE i me'n dóna les xifres exactes: de les 258 empreses xineses previstes, 50 n'han cancel·lat la seva assistència a les que s'hi han de sumar 22 d'altres de fora Xina amb LG la més gran. Un 4% del total.

"500 expositors dels 1.300 d'enguany ja han reservat 47.000 m² de la fira de l'any vinent que es trasllada a Barcelona; aquest any l'ISE en té un total de 55.000"

Però aquesta no és la xifra que vol destacar i ens dóna (a mi i a l'Albert Cuesta del diari Ara) una exclusiva: som a l'equador del congrés i 500 expositors dels 1.300 d'enguany ja li han reservat 47.000 m² de la fira de l'any vinent que es trasllada a Barcelona; aquest any l'ISE en té un total de 55.000.

Més informació
La crisi del MWC: risc de coronavirus o evitar un congrés fantasma?
Les pèrdues econòmiques del MWC20
Avui et destaquem
El més llegit