El Gran Penedès: un bon lloc per viure i treballar

Crec que tots compartirem que tenir el lloc de treball prop de la nostra residència ens proporciona qualitat de vida. Doncs bé, per què no explorem les possibilitats laborals del nostre entorn més proper abans de buscar oportunitats a més distància? Sabem quines empreses hi ha a les comarques del Gran Penedès?

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) agrupa més de 900 empreses del territori, sent així una de les principals associacions empresarials territorials del país. Afronto la responsabilitat de liderar aquesta gran entitat amb moltes ganes, amb la voluntat de desenvolupar el projecte que ens va fer mereixedors de la confiança dels socis. I ho volem fer conjuntament amb els associats, escoltant-los i fent escoltar la seva veu.

Més info: Neus Lloveras, presidenta de la FEGP

Les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf són comarques on es viu molt bé! Hi podem trobar un entorn natural variat, des de les vinyes fins a la platja, i un clima privilegiat. Les seves poblacions inviten a viure-hi i a viure-les. Amb bons serveis, una vida cultural i associativa molt activa, centres formatius de nivell i una gran diversitat d’activitat econòmica.

Un teixit econòmic on s’ha produït un augment progressiu de la importància del sector terciari, el comerç i el turisme, especialment al Baix Penedès i al Garraf, però també a l’Alt Penedès amb una important expansió de l’enoturisme amb l’objectiu d’atreure turisme de qualitat al voltant del vi i del paisatge vitivinícola. Els serveis representen al voltant 75% de l’ocupació al Garraf i al Baix Penedès i el 60% a l’Alt Penedès.

"Els serveis representen al voltant 75% de l’ocupació al Garraf i al Baix Penedès i el 60% a l’Alt Penedès"

L’activitat industrial ha tingut sempre un pes important a les tres comarques, la indústria del cava, empreses del sector químic i metal·lúrgic, fabricació de materials de transport, maquinària i equipaments. En aquests moments la indústria representa un 30% de l´ocupació a l’Alt Penedès i al voltant del 15% al Garraf i al Baix Penedès, un teixit industrial que s’ha adaptat a les noves realitats financeres i de mercat, innovador i orientat a la internacionalització. Destacable el creixement del 6,2% que la indústria ha experimentat durant el primer trimestre del 2019 a la comarca del Garraf. 

Una de les principals dificultats que tenen les empreses del Gran Penedès és trobar personal adequat, mentre moltes de les persones que resideixen a les comarques tenen un alt nivell formatiu i han de fer diàriament desplaçaments llargs per arribar al seu lloc de treball. Per aquest motiu, volem potenciar la projecció de les empreses del territori, explicar que hi ha empreses molt interessants que poden proporcionar una bona carrera professional, i impulsar nous mecanismes que facilitin la recerca de personal del mateix territori.

"L’activitat industrial ha tingut sempre un pes important a les tres comarques"

Des de la FEGP treballarem per fer sentir la veu del teixit econòmic del Gran Penedès, un territori singular amb grans potencialitats.

Més informació
Els Premis FEGP 2019 reconeixen 17 empreses del Gran Penedès
La nova FEGP celebra la Nit de l'Empresa
Avui et destaquem
El més llegit