Barcelona i 4YFN, capitals de l’ecosistema startup global

És innegable que Barcelona ja és una de les ciutats europees de referència per a l’ecosistema startup de tot el món. Factors com les condicions de vida, el talent existent, el nivell de l’educació i la investigació, el clima, la cultura, o les bones connexions ajuden a la ciutat a l'hora d'atreure (i consolidar) cada cop més i més actors de referència del món de les startups, la tecnologia i l’emprenedoria. Històries d’èxit com les de Badi o TravelPerk, o l’arribada a la ciutat de grans noms com Amazon o Facebook, són exemple de la maduració d’aquest ecosistema.

"És innegable que Barcelona​ ja és una de les ciutats europees de referència per a l’ecosistema startup de tot el món"

Un altre gran exemple d’aquesta situació és 4YFN, que ja s’ha convertit en una de les trobades més influents del món. 4YFN és l’esdeveniment de MWC centrat en l’univers startup on s’ofereixen activitats, tallers, networking, xerrades i moltes altres activitats pensades per a startups, emprenedors, inversors i grans empreses que poden trobar-se, interactuar i bescanviar idees, propostes i contactes. Aquest punt de trobada ha crescut a un ritme vertiginós des dels seus inicis, de manera quasi paral·lela a l’evolució del panorama startup de Barcelona. Nascut l’any 2014, 4YFN s’ha acabat convertint en una referència a escala mundial, però sempre sense perdre de vista el talent local: en l’edició d’aquest any, de les més de 600 empreses emergents presents, 120 són catalanes. Les oportunitats que una trobada com 4YFN ofereixen a l’ecosistema local i nacional són enormes: des de compartir idees o plantejaments, a aconseguir inversió a o donar-se a conèixer amb algunes de les figures nacionals i internacionals més rellevants.

Personalment, crec que una de les coses més positives de 4YFN és la tasca que fa com a “facilitador” de contactes, d’interaccions. Volem connectar a tots els implicats en l’univers startup, i facilitar que generin col·laboracions, oportunitats de negoci, innovació i progrés.

"4YFN s’ha acabat convertint en una referència mundial, però sense perdre de vista el talent local: de les més de 600 empreses emergents presents, 120 són catalanes"

En la meva opinió, existeixen molts paral·lelismes entre el que succeeix a dins de 4YFN i el que ha de seguir passant a Barcelona perquè segueixi creixent com a capital tecnològica de referència. Per a mi, aquesta interacció constant entre tots els actors del món startup que veiem a 4YFN és un dels ingredients principals per garantir l’èxit del panorama startup a la ciutat. Únicament amb la passió i el treball conjunt de tots els implicats, des de grans empreses, a startups, emprenedors, centres de recerca o institucions, podrem seguir consolidant Barcelona com un referent mundial que atrau talent, inversió i innovació.

Més informació
MWC19: 'la crème de la crème'
Barcelona i el 4YFN, 'dúo dinámico' (i internacional)
Avui et destaquem
El més llegit