Allò imprescindible de la nostra feina

"La relació amb els éssers humans és l'element imprescindible de la nostra feina", escrivia el periodista Ryszard Kapuscinski. No em cansaré mai de llegir-lo, citar-lo i recomanar-lo. "Mitjançant l'empatia, es pot comprendre el caràcter propi de l'interlocutor i compartir de forma natural i sincera el destí i els problemes dels altres", afegia. Simplement, imprescindible. 

A VIA Empresa ja fa vuit anys que ens relacionem i ens impliquem amb l'ecosistema empresarial, econòmic, innovador i social, de Catalunya, l'Arc Mediterrani i més enllà. Per això diem sovint que som molt més que un diari. Un any més però no qualsevol, celebrem aquesta fita tan important pel nostre estimat mitjà amb l'experiència del temps i la il·lusió per tot allò que encara ha de venir. En tres tempos: passat, present i futur.

En un llunyà i confinat maig de 2020, vaig escriure que fer VIA és una filosofia de vida: "24 hores. Una actitud. Una manera de fer, treballar i viure. Una passió. Una forma de compartir la teva vida amb tots aquells que t'envolten. Deixar-s'hi la pell, en equip". Han passat poc més de 365 dies des de llavors i no ha deixat de ploure, però hem procurat ser optimistes en tot moment i sembla que comença a sortir el sol. 

Celebro veure llum al final del túnel d'aquesta maleïda pandèmia i sobretot, celebro que tornem a veure'ns, relacionar-nos i compartir, cara a cara, les nostres pors i els nostres somnis. Al cap i a la fi, aquest és també l'element imprescindible de la nostra feina. 

Fem VIA cap a una dècada de periodisme optimista i constructiu, en profunditat, d'anàlisi, color i reflexió però sobretot de grans històries que inspiren

Sempre he pensat que el periodisme es cou a la redacció però es fa a peu de carrer i si pot ser amb un bon cafè i una bona conversa, molt millor. Acompanyant, preguntant i sobretot escoltant. A VIA Empresa, ens envoltem des de ja fa vuit anys de converses, reflexions i crítiques constructives, alhora que sempre hem cregut que la nostra societat està plena de gent inspiradora i que la intel·ligència també és contagiosa.

Així doncs, aquest aniversari l'hem celebrat entre premis de l'Associació de Llengua Catalana, Pimec i el Col·legi d'Economistes de Catalunya i vídeos recordant els millors titulars de diferents entrevistats i col·laboradors. Fem VIA cap a una dècada de periodisme optimista i constructiu, en profunditat, d'anàlisi, reflexió i color però sobretot de grans històries que inspiren. 

Aquesta és també la visió de l'editor Ramon Grau i el Grup TOTMedia, els consells de Genís Roca i Josep Maria Ganyet i el llegat de les exdirectores Laia Corbella i Neus Navarro que hem pogut llegir al llarg d'aquests dies a VIA Empresa. Agraïment especial per a Carles Flo de qui us recomano molt rellegir "El Aullido Clandestino" i per a tot l'equip de redactors, col·laboradors i opinadors que ha fet i fa possible que aquest diari sigui cada dia més líder i referent. 

Gràcies lector/es per ser-hi i recordeu que fer VIA és una filosofia de vida i de fer periodisme. 

Més informació
Fer VIA és una filosofia de vida
Vuit anys de treball agraït
VIA Empresa, 16 anys explicant la neurosíntesi
Avui et destaquem
El més llegit