CA | ES
Un autobús de l'EMT valenciana, que també entrarà en ERTO |Flickr
Un autobús de l'EMT valenciana, que també entrarà en ERTO |Flickr

L’IVIE aposta perquè els fons públics siguen per a empreses sòlides

L’institut de recerca analitza la vulnerabilitat de les empreses valencianes davant la crisi del coronavirus i xifra en un 14,6% el percentatge de companyies en risc financer

L’Institut València d’Investigacions Econòmiques (IVIE) s’està mirant amb lupa la situació econòmica del País Valencià aquests dies. El segon document de l’informe COVID-19:IVIExpress analitza la salut financera i la capacitat de resistència de les empreses valencianes, treball realitzat per Joaquín Maudos i Consuelo Mínguez, de investigadors de l’IVIE i la Universitat de València. Entre les conclusions del seu text, cal destacar que el teixit empresarial valencià té un percentatge del 14,6% quant al nombre total d’empreses en risc financer. Són més que la mitjana espanyola, que se situa en el 13,6%.

“La situació financera de les empreses valencianes abans de la crisi del coronavirus havia millorat molt i els percentatges d'empreses vulnerables estaven molt fitats. No obstant això, la situació es deteriorarà ràpidament si no s’adopten mesures adequades”, alerten a l’informe.

 

“La situació financera de les empreses valencianes abans de la crisi del coronavirus havia millorat molt", apunta l'IVIE

Segons els autors, a hores d’ara el paquet d’ajudes del Govern espanyol està dissenyat per a ajudar a empreses que no tingueren problemes de solvència anteriors. Empreses viables. També l’IVIE considera que la salut financera de les empreses valencianes “havia millorat molt des de la crisi anterior” i alerta que el percentatge de deute en els balanços de les empreses vulnerables valencianes són inferiors a la resta de l’Estat.

Quines ajudes? Mantenen que és “important” dissenyar programes específics d'ajuda per a les empreses, “però molt especialment per a les més xicotetes, donada la seua major vulnerabilitat financera”. I asseguren que és clau discriminar entre empreses vulnerables i sòlides i “ser conscients que els fons públics a comprometre han de destinar-se al segon grup, i no a apuntalar de manera artificial empreses zombi, siga com siga la seua grandària”.

 

 

 

 

 

Més informació
El Govern central aprovarà una moratòria de les hipoteques
El Govern donarà un ajut de fins a 2.000 euros per a 4.500 autònoms
El Govern espanyol injecta 14.000 milions d'euros de liquiditat a l'economia
Avui et destaquem
El més llegit