El pàrking del nou supermercat a Castellar del Vallès | Mercadona
El pàrking del nou supermercat a Castellar del Vallès | Mercadona

Mercadona inaugura dos nous "supermercats eficients"

La cadena de distribució inverteix 8,1 milions d’euros en els nous centres i en la seva construcció han participat 40 proveïdors

Mercadona inaugura aquesta setmana dos nous "supermercats eficients" als municipis de Castellar del Vallès i a Sant Adrià de Besòs. Aquests supermercats, que obren amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena, comporten el tancament d'un establiment anterior (ubicat al carrer Itàlia de Castellar del Vallès), així com la reforma de l’existent al Mercat de Sant Adrià de Besòs. Les noves botigues han suposat una inversió de 8,1 milions d’euros i en la seva construcció han participat 40 proveïdors, que han donat feina a més de 140 persones durant la fase d'obres. Totes dues formen part del pla inversor de Mercadona a Catalunya previst pel 2020 i dotat amb 140milions d’euros amb l’objectiu de contribuir a impulsar l’activitat econòmica.

La companyia, a més de garantir la plantilla ja existent de 86 persones, ha generat 7 nous llocs de treball, fet que suposa un total de 93 treballadors repartits entre les dues botigues.

El nou model de botiga eficient presenta millores de què "es beneficien tant els clients com els treballadors, els proveïdors i la societat", destaquen, ja que ofereix novetats en totes les seves seccions: nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada o nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla. Així mateix, incorpora la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar.

Estalvi energètic: també botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

També aquí Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web. 

Pla inversor de Mercadona a Catalunya

Mercadona ja anunciava el passat mes de juny que aquest any 2020 té previst destinar un total de 140 milions d'euros a Catalunya. Aquesta inversió es destina a l'obertura de 6 botigues, de les quals 5 són obertures per tancaments; a la reforma d'unes altres 21 per adaptar-les al nou model de botiga eficient (a finals de 2020 tindran un total de 159 supermercats amb aquest nou model); a la implantació de la nova secció A punt per Menjar a 44 botigues i a seguir impulsant el projecte Frescos Global i optimitzar els 2 blocs logístics que la companyia té ubicats als municipis de Sant Sadurní d’Anoia i d’Abrera.

Més info: L'snack de blat de moro de Mercadona que triomfa allà on va

La companyia té 13.580 treballadors i 251 botigues a Catalunya.

Més informació
Mercadona "accelera" la inversió a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit