Mercadona "accelera" la inversió a Catalunya

La cadena de distribució valenciana destina 140 milions d'euros per a reformar botigues i obrir de noves, com la d'aquest dilluns a Blanes

Exterior del supermercat Mercadona que obre aquest dilluns les seves portes a Blanes | Cedida Exterior del supermercat Mercadona que obre aquest dilluns les seves portes a Blanes | Cedida

Mercadona afirma que està "accelerant el seu ritme inversor" a Catalunya. L'objectiu? "Contribuir a impulsar l'activitat econòmica i contrarestar, amb aquest esforç, les conseqüències econòmiques i socials provocades per la crisi sanitària". Per a tot això, la companyia anuncia aquest dilluns que té previst destinar un total de 140 milions d'euros el 2020, amb els quals, a banda de millorar la seva eficiència i servei, reactivarà l'economia local.

Aquesta inversió es destinarà a l'obertura de 6 botigues, de les quals 5 són obertures per tancaments, ja que reemplacen els ja existents -que no s’adapten als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es poden reformar- i a la reforma d'unes altres 21 per adaptar-les al nou Model de Botiga Eficient i poder disposar d’un total de 159 supermercats amb aquest nou model; a la implantació de la nova secció A punt per Menjar a 44 botigues més que se sumen a les 49 que actualment ja disposen d’aquesta nova secció; a seguir impulsant el projecte Frescos Global, i a millorar les instal·lacions i optimitzar els dos blocs logístics que la companyia té ubicats als municipis de Sant Sadurní d’Anoia i d’Abrera.

A més, aquest impuls inversor tindrà, segons Mercadona, un impacte indirecte en la creació d'ocupació a Catalunya, ja que més de 150 tècnics i operaris de diferents oficis treballaran en cadascuna de les reformes i les obertures que es realitzin, i també en les actuacions que es duran a terme als 2 blocs logístics.

Morales: "Reactivar l'economia de les zones on Mercadona és present a Catalunya és la nostra responsabilitat com a empresa" 

Segons Bernat Morales, director de Relacions Externes a Catalunya, “des de l'any 1993, en què es va obrir la primera de les nostres botigues a Catalunya, concretament a la ciutat de Lleida, no hem deixat de consolidar el compromís que la companyia manté amb aquest territori. Avui aquest creixement sostingut en el temps té més importància que mai. Reactivar l'economia de les zones on Mercadona és present a Catalunya, a través de fets, com reflecteix el pla inversor anunciat, és la nostra responsabilitat com a empresa i una aposta decidida pel desenvolupament econòmic i social".

13.580 empleats de Mercadona a Catalunya

La companyia té 13.580 treballadors a Catalunya. En els darrers tres anys, ha invertit 475,3 milions d'euros, destinats principalment al creixement i la modernització de la xarxa de botigues, a l'ampliació i millora de les plataformes logístiques des de les quals abasteix diàriament els supermercats de Catalunya, i al nou servei de compra online, que es va iniciar el juny del 2019. 

Més informació
Mercadona recupera el suc de taronja acabat d'esprémer
Mercadona dóna 5.000 quilos d'snacks al Banc dels Aliments
Mercadona dóna 30.598 quilos de productes al Banc dels Aliments
Avui et destaquem
El més llegit