València acut al CPFF per acabar amb la "sagnia"

La Generalitat Valenciana exigirà un "sistema de finançament just per als valencians"

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana Mónica Oltra La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana Mónica Oltra

La Generalitat Valenciana mantindrà la "posició de sempre" a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquest dimecres, basada en la "reivindicació i exigència d'un sistema de finançament just per als valencians".

"Som una anomalia democràtica, l'única comunitat autònoma d'Espanya que és pobra, que té una renda per càpita per sota de la mitjana d'Espanya en 11 punts i paguem com les comunitats més riques. Aquesta sagnia ha d'acabar", ha indicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en declaracions als mitjans en ser preguntada sobre la convocatòria d'aquest òrgan.

Hisenda reuneix les autonomies en el marc del CPFF, que se celebra en sessió telemàtica, per tornar a votar la proposta d'estabilitat pressupostària que serà aprovada aquest divendres en Consell de Ministres després de ser rebutjada al Congrés.

Oltra ha incidit en la necessitat del canvi del model perquè el finançament "és el que ens permet tenir educació, sanitat, ajudes a la dependència, a la creació d'ocupació... tot això es paga amb el finançament, diners que arriben als territoris per garantir els drets de les persones".

"Els valencians estem farts de ser ciutadans de segona, perquè si no hi ha finançament no tenim els mateixos drets que persones que viuen en altres territoris d'Espanya i, que jo sàpiga, el que s'ha de garantir en el conjunt d'Espanya és la igualtat de drets i oportunitats", ha insistit.

Més informació
El País Valencià és la comunitat pitjor finançada
El País Valencià es manifesta per un finançament just
País Valencià, el segrest de l’infrafinançament
Avui et destaquem
El més llegit