Recomanacions per a prevenir la dermatitis irritativa per contacte

L'abús dels gels hidroalcohòlics en temps de prevenció de contagi pel virus de la Covid-19 pot comportar algunes molèsties

Les mans sofreixen amb l'excès de gel | iStock Les mans sofreixen amb l'excès de gel | iStock

Actualment la rentada de mans freqüent i constant és de vital importància, ja que forma part d'una de les mesures essencials per a evitar els contagis de la Covid-19, però també pot causar o agreujar dermatitis irritatives o al·lèrgiques per contacte en la pell. Tingues en compte les següents recomanacions preventives per a evitar el desenvolupament de dermatitis o millorar-la:

  1. Utilitza guants en cas d'estar en contacte amb productes d'higiene de superfícies i sòls, sobretot si són agressius com el lleixiu.
  2. Evita la humitat dins dels guants i tria'ls preferentment d'un sol ús. Revisa la seva composició i evita els de làtex, sobretot si ja es coneix al·lèrgia a aquest.
  3. Intercala la desinfecció repetida de les mans amb gels hidroalcohólics amb una simple rentada de mans amb aigua i sabó. Si tens la pell sensible o comences a notar l'aparició d'èczemes, utilitza substituts de sabó tipus syndets per a la rentada de mans. Aquest ha d'incloure dors, palmes, entre els dits i ungles.
  4. Hidrata la pell amb una crema hidratant després de cada rentada, aplica una fina quantitat i fes un massatge fins a la seva completa absorció.
  5. Vigila l'àrea de les gomes de la mascareta, algunes persones poden presentar al·lèrgia a algun dels components de les mascaretes, sovint a les gomes, si és el cas, tria una mascareta els sostenidors de la qual siguin de tela i subjecta-la evitant frecs.
  6. Si presentes lesions a les mans que persisteixen, malgrat les anteriors mesures, visita al teu dermatòleg, ja que podries tenir una dermatitis que requereixi una mica més de cura i que es pot resoldre en pocs dies amb un tractament adequat.
     
Més informació
Consells per prevenir els brots d'acne i rosàcia a causa de la mascareta
L’inversor dubta, comprar salut o turisme?
Avui et destaquem
El més llegit