15 milions d'euros per la transformació digital del comerç

Els fons europeus volen impulsar la digitalització del petit comerç per garantir la seva supervivència i competitivitat

El conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha presentat el Fons Tecnològic a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat El conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha presentat el Fons Tecnològic a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat

La Generalitat de Catalunya distribuirà quinze milions d'euros dels fons europeus al comerç català per afavorir la seva transformació digital. "El comerç ha d'incorporar la dimensió digital si vol ser competitiu i viable", ha destacat el conseller d'Empresa, Roger Torrent, durant la presentació d'aquest Fons Tecnològic a Sant Cugat. La previsió és arribar unes 2.000 pimes comercials amb subvencions per projectes tecnològics i digitals d'entre 2.000 i 75.000 euros. 

"Volem fomentar la transformació digital del comerç", ha emfatitzat Torrent, destacant que el sector afronta dos reptes globals com són la digitalització i la sostenibilitat. "Som conscients d'aquest repte i disposem de recursos europeus que ens permeten afrontar-ho", ha recalcat. 

"Un sector importantíssim" per l'economia catalana

Pel conseller, el comerç és un "sector importantíssim" pel teixit econòmic català i "imprescindible" pel dinamisme i vitalitat dels municipis. Una visió que ha compartit l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla: "El comerç és un motor de la ciutat i genera ocupació".

Així, el departament d'Empresa i Treball, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda, gestionarà més de 15 milions d’euros de fons europeus Next Generation per a impulsar la digitalització dels comerços del país. Aquesta dotació econòmica forma part del Fons Tecnològic aprovat per l’estat espanyol amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat i la modernització, a través de la transformació digital i sostenible de la xarxa associativa i de les petites i mitjanes empreses de comerç.

Suport a les microempreses

Es tramitaran en dues convocatòries de 7,5 milions d'euros, al novembre i al 2023. Es subvencionaran inversions relacionades amb la transformació digital, la transformació del punt de venda, amb la sostenibilitat i l'economia circular o en formació. Les ajudes cobriran fins al 80% de la despesa i poden ser de fins a 75.000 euros. Estan destinades a autònoms i petites i mitjanes empreses titulars d’un establiment de comerç al detall, a més d'associacions comercials.

Un dels objectius de la Generalitat és donar suport especialment a les microempreses, aquells comerços més petits, tal com ha explicat el director general de Comerç, Jordi Torrades: "És a qui li costa més digitalitzar-se". 

Els beneficiaris de les subvencions es decidiran en funció a la puntuació que s'atorgarà a cada projecte i tindrà en compte l'impacte, la innovació o el número de treballadors (com menys, més possibilitats de rebre l'ajuda).

Avui et destaquem
El més llegit