Adevinta obre al 22@ la seva seu internacional

La companyia compta amb una plantilla de 1.084 treballadors i la preveu augmentar en un 15% abans de finals d'any

El president de la Cambra, Joan Canadell; el conseller Jordi Puigneró, el CEO d'Adevinta, Erik Ryssdal; el de l'Estat, Gianpaolo Santorsola; i el tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni El president de la Cambra, Joan Canadell; el conseller Jordi Puigneró, el CEO d'Adevinta, Erik Ryssdal; el de l'Estat, Gianpaolo Santorsola; i el tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni

L'empresa de marketplaces digitals d'origen noruec Adevinta ha escollit el 22@ de Barcelona per instal·lar la seva seu internacional, així com les oficines estatals. L'empresa engloba a l'Estat els portals Fotocasa, Habitaclia, Coches.net, Motos.net, Infojobs, Milanuncios i Vibbo, el 25% del negoci global. El CEO d'Adevinta, Eirk Ryssdal, ha destacat la concentració de talent i la capacitat d'atraure gent de Barcelona i el CEO d'Adevinta Spain, Gianapolo Santorsola, ha afegit que la situació política no els ha fet desistir de la seva idea perquè creuen que l'impacte "pot ser puntual però no sistèmic". La companyia té 3.150 empleats arreu del món, dels quals 1.084 a Barcelona. La previsió és augmentar la plantilla un 15% aquest any.

Més info: L'empresa de Fotocasa trasllada la seu social de Sant Cugat a Madrid

Santorsola ha explicat que la història d'Adevinta s'explica per l'adquisició de negocis locals però ha apuntat que amb l'agrupació en una única empresa van decidir deixar de treballar en oficines separades i fer-ho en un sol edifici. A principis d'any es van unificar cinc oficines que hi havia a l'àrea metropolitana en el nou emplaçament del 22@ de Barcelona, on poden "atraure talent, tenir un contacte profund amb l'entorn social" i beneficiar-se de la zona, tot i que no ha concretat la inversió realitzada més enllà d'apuntar que han estat "milions".

En ser preguntat per la situació política i social a Catalunya, Santorsola li ha tret importància ja que ha assegurat que no creuen que els pugui afectar a la seva activitat, més enllà de moments puntuals en que es produeixen manifestacions. "Si algú està en una manifestació no està mirant Fotocasa", ha ironitzat. De fet, ha assegurat que l'octubre del 2017 van notar una "petita ralentització" però que no va afectar el trimestre.

Les noves oficines ocupen 12.000 metres quadrats en nou plantes d'un edifici al carrer Ciutat de Granada. El canvi ha permès ampliar l'espai per a la plantilla un 20% respecte a la suma de les cinc oficines i implantar el mètode agile en les diferents àrees de negoci, així com intensificar la seva aposta de respecte pel medi ambient i la sostenibilitat. A les oficines de Barcelona hi treballen 1.084 persones, de les quals més de 700 pertanyen als 1.100 empleats a l'Estat i la resta són del negoci internacional.

Adevinta Spain va tancar el 2018 amb 160 milions d'euros d'ingressos i un Ebitda de 47,1 milions d'euros. El tercer trimestre del 2019 s'ha tancat amb 135,1 milions d'euros, motiu pel qual el CEO ha afirmat que superaran el rècord anterior. La previsió és mantenir un "creixement sostingut" ja que Santorsola ha afirmat que tot i que es parla de recessió, l'Estat continuarà creixent per sobre d'altres països europeus. De fet, el mercat espanyol és el segon en importància dins del grup, per darrera de França, i representa el 25% dels resultats globals de la companyia.

De cara al futur, Santorsola ha descartat noves adquisicions de competidors però ha assegurat que sempre estan atents a les oportunitats que puguin sorgir, per exemple en altres sectors on estan presents en altres països i no a l'Estat. El que sí que ha afirmat és que volen concentrar a Barcelona la unitat de tecnologia més avançada que dóna servei a tot el grup.

La companyia compta amb uns 18 milions d'usuaris mensuals i s'ha situat com l'onzena empresa amb més volum d'audiència d'Internet a l'Estat. En xifres globals, l'empresa va facturar el 2018 un total de 644 milions d'euros en els 16 països en que opera.

Puigneró i Polo a la inauguració oficial

La inauguració oficial ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el secretari d'Estat per a l'Avenç Digital, Francisco Polo. Tots dos s'han trobat després de les discrepàncies pel decret de seguretat digital i Puigneró n'ha fet referència en el seu discurs, quan ha afirmat que Catalunya aposta per l'avenç digital i ha alertat que "el progrés del país no l'aturarà cap decret".

Polo no ha fet cap referència concret i ha destacat que la relació entre les tres administracions –Estat, Generalitat i Ajuntament- ha millorat respecte l'anterior legislatura i ha posat com a exemple que d'això se'n beneficien esdeveniments com el Mobile World Congress.

A banda de Puignero i Polo, a l'acte hi ha assistit el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell. Tots ells han coincidit a destacat el poder d'atracció del 22@ pel que fa a les noves tecnologies i ha reiterat la seva aposta per aquest sector per contribuir al creixement econòmic i el benestar social.

Avui et destaquem
El més llegit