Agroseguro paga 96,6 MEUR per danys a la fruita dolça aquesta campanya a Catalunya

És la xifra més elevada en 42 anys d'història de l'assegurança agrària i al conjunt de l'Estat se superen els 245 MEUR

Una pera en fase de creixement oberta per la meitat on es poden veure els danys de la gelada | ACN Una pera en fase de creixement oberta per la meitat on es poden veure els danys de la gelada | ACN

Agroseguro abonarà 96,6 milions d'euros per danys a la fruita dolça aquesta campanya a Catalunya. Principalment són cultius de fruita de pinyol i de llavor afectats per les gelades de l'abril però també pels reiterats temporals acompanyats de pedra que durant tot l'estiu han anat afectant el país. D'aquest total de milions, la majoria corresponen a les comarques de Ponent amb una estimació de 93,4 milions d'euros.

En els 42 anys d'història de la companyia estatal d'assegurances del camp, Agroseguro, mai s'havia pagat una xifra tant elevada d'indemnitzacions que al conjunt de l'Estat, superen els 245 milions d'euros. D'aquest total, la companyia ja ha pagat 165 milions als pagesos afectats i la resta de pagaments es faran en les properes setmanes.

Més info: Estimen 500 MEUR de pèrdues en fruita dolça i seca per les gelades

En el cas de la campanya d'enguany, marcada per la gelada, Agroseguro creu que confirma la tendència que els fenòmens climàtics extrems afecten la península ibèrica des de l'any 2017, amb una combinació de llargues sequeres, temperatures altes amb cops de calor, tempestes violentes amb pluja i pedra, ventades o gelades. Fins i tot, es dóna el cas que hi ha fenòmens meteorològics que són una combinació de diversos d'aquests episodis de manera simultània, de manera que els danys es multipliquen i afecten àmbits territorials cada vegada més grans.

Al conjunt de l'Estat, Catalunya és qui rebrà la indemnització més gran seguida d'Aragó amb prop de 72 milions i Múrcia amb 52,5.

Més informació
Segona nit de gelades a Ponent que agreugen encara més els danys als cultius de fruita
Avui et destaquem
El més llegit